Литературно четене 'Без субтиТРИ'

Среща с любими съвременни български автори, общуване с литературата от първо лице, разговор за ценностите, които ни обединяват. 


От МOVE.BG, публикувана на 14 октомври 2014

С български автори през лятото

Събитието „Без субтиТРИ” е част от кампанията на МOVE.BG „Лятна ваканция: Прочети лятото!”, чиято цел бе да популяризира съвременната българска литература и общочовешките ценности, които откриваме в нея и които ни обединяват.

В периода 11 юли – 15 септември 2014г. читатели споделяха на сайта ни вдъхновяващи цитати, които олицетворяват една от седемте ценности на MOVE.BG: любов, свобода, развитие,отговорност, справедливост, прозрачност, общо действие. Включиха се над 140 участници, които изпратиха откъси от книгите на над 40 съвременни писатели. Инициативата ни бе подкрепена от водещи издателства като Жанет 45, Колибри и Сиела, от сп. „Гранта”, от фондация „Елизабет Костова” и от литературните сайтове и блогове АзЧета, Литературата днес, Книголандия, Литературен гид, Сборище на трубадури, Уча.се, Чети.ме.

Споделени ценности, които ни подтикват към общо действие и поемане на отговорност

Като естествено продължение на кампанията, „Без субтиТРИ” събра читателите с любимите им български автори: Георги Господинов, Ваня Щерева и Александър Шпатов.

Инициативите са част от програмата на MOVE.BG„Отправна точка”, която цели да насочи вниманието ни към общочовешките ценности като обединител на нашето общество. Онези споделени ценности, които ни подтикват към общо действие и поемане на отговорност, правят ни по-свободни и ни напомнят да даряваме любов, чрез които сме справедливи и вървим напред по пътя на своето развитие. Ценностите са отправната точка и вътрешният ни компас по време на житейското ни пътуване.

В MOVE.BG вярваме, че ценностите нямат нужда от превод.  Те са език, който всички говорим; думи, които всички разбираме. Ценностите са най-вдъхновяващите цитати от живота ни. Затова Ви каним ви да поговорим заедно за ценностите и да чуем откъси от любимите ни съвременни български автори.

Говорим без превод, четем без субтитри.

Дискусията модерира Светлозар Желев от изд. "Колибри"; в нея се включи и Николай Драгов - един от участниците, качил цитат в "Лятна ваканция".

Медиен партньор на събитието е Аз чета.

Автор

още от Отправна Точка