BreakFast Club vol. 4: Жените на науката

Какъв е животът, който живее науката у нас и къде сме ние в международния контекст?


От МOVE.BG, публикувана на 15 юни 2016
"Като учен можеш непрекъснато да търсиш, да поставяш въпроси и да намираш отговори, да достигаш до аргументи в полза на слабо известни тези.“, казва Румяна Стоилова.
Какъв е животът, който живее науката у нас и къде сме ние в международния контекст? Дали и в тази сфера жените са по-слабо представения и ангажиран пол или там равенство има? Предизвикателства, знаем, има – но какви са те и как да се борим с тях? Скучно ли е да си жена в науката, какви възможности дава това и защо имаме нужда от повече научни дами? А лидерство в науката има ли и различно ли е то от корпоративните сфери?
Много има какво да си кажем за науката и жените в нея. От Международния Фестивал на науката през винетните експерименти (знаете ли какво е това?).
Дали осъзнаваме важността и, дали и се отделя достатъчно време и внимание - за всичко това ще си говорим в четвъртото издание на BreakFast Club с Любов Костова, Директор Британски Съвет България, преводач и съосновател на Софийския фестивал на науката и Руми Стоилова, Директор на Института за изследване на обществата и знанието при БАН, автор на книги и статии, член на УС на BCWT, на Български Фонд за жените и на Фондация «Биоразнообразие».
***Като всеки ексклузивен клуб, местата са ограничени. Молим ви да се регистрирате през линка в описанието.

За членове на Българския център на жените в технологиите (BCWT) срещите са безплатни.
За всички други наши гости: 10 лв., които може да заплатите на място и са дарение за проектите на BCWT.

Добави в Календар 2016-06-24 09:00:00 2016-06-24 11:00:00 Europe/Istanbul BreakFast Club vol. 4: Жените на науката 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
тагове
Автор

още от Breakfast Club