Ивайло Калфин: "В България работата на много медии е да защитават нечий бизнес"

Водачът на листата на АБВ с позиция по темата за медийния плурализъм в България


От МOVE.BG, публикувана на 23 май 2014

 

Какво е нужно, за да се задължи Европейската комисия да предложи мерки в защита свободата на медиите?

Един милион подписа са нужни, за да се задължи Европейската комисия да предложи мерки в защита свободата на медиите в Европа и независимостта им от политическа власт.  Те ще се набират по време на кампанията „Европейска инициатива за медиен плурализъм.Включи се! ПОДПИШИ ТУК.

"Европейската гражданска инициатива за медиен плурализъм" (ЕГИМП), в лицето на инициаторите от "Европейски алтернативи" и партньорите от MOVE.BG, се обърна към кандидатите за представители на България в Европейския парламент от 9-те партии/коалиции с най-голяма електорална тежест*, според проучванията, за да ги попита какво мислят за медийния плурализъм в нашата страна. 

Въпросите на които отговори Ивайло Калфин:

На нашите въпроси отговори и водачът на листата на АБВ - Ивайло Калфин, който бе така добър да го направи във видео формат. Ето въпросите които му зададохме:

  1. Считате ли, че в България има свобода на медиите и медиен плурализъм? Обосновете се.
  2. Какво мислите за европейските граждански инициативи и „Европейската гражданска инициатива за медиен плурализъм“ в частност?
  3. Ако Европейската комисия инициира законодателно предложение възоснова на "Европейската гражданска инициатива за медиен плурализъм", бихте ли го подкрепили? Бихте ли потърсили подкрепа от евродепутати от други партии или държави?
  4. Като представител на България в ЕП, бихте ли инициирали мерки в защита на медийния плурализъм на европейско ниво? Ако да – какви конкретно?
  5. Според Вас можем ли в България на национално ниво да постигаме консенсус и широки коалиции по основни теми за демокрацията като медийния плурализъм? Ако да – как?


А ето го и отговорът на самия Ивайло Калфин:

https://www.youtube.com/watch?v=ccR7ebOWscM

 

*ГЕРБ, БСП, ДПС, Коалиция „ББЦ, ЗНС, ВМРО и Гергьовден“, РБ, АБВ, Атака, НФСБ

Снимка: starozagorci.com

Автор

още от Медиен Плурализъм