Internet of Games - НоваториТЕ #7


От МOVE.BG, публикувана на 2 юни 2017

>>> Регистрирай се тук >>> https://novatorite7.eventbrite.com/

НоваториТЕ е ежемесечно предаване за технологии, което събира историите на български предприемачи от целия свят и разкрива движещите сили зад успеха на техните компании. Всеки епизод разказва за една конкретна индустрия през перспективата на успешни български предприемачи в нея.

#гост
Христо Тенчев е съосновател на XS Software - компания, специализирана в създаването на онлайн игри. Христо създава компанията през 2004г., когато е на 18. От тогава насам повече от 50 милиона души на около 30 езика са играли игрите на XS Software. По-известни заглавия са LadyPopular.com и Hanovete.com, а инвеститор в компанията на Христо е Rocket Internet.

#част VII
В юнското ни предаване ще пречупим правенето на световен бизнес през темата за компютърните игри. Гостът ни е опитен и в двете. Освен XS Software, Христо има редица онлайн проекти. Някои фейлват, други продава, трети са живи и до днес. Един от тях е СофтУни, създаден заедно със Светлин Наков. Обратно на игрите. Какво предстои пред компанията - нови игри за браузър, mobile, както и новите VR/AR платформи.

Повече, само в НоваториТЕ

Добави в Календар 2017-06-22 18:00:00 2017-06-22 19:00:00 Europe/Istanbul Internet of Games - НоваториТЕ #7 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор

още от НоваториТЕ