Добрият пример

Колекционираме знаците на промяната. Пространство за позитивни примери на социална трансформация, иновация, алтруизъм и добро.

Български проект за биоразградимо фолио променя печатната индустрия

Стартъпът Lam’on продължава своето успешно развитие и в края на месеца ще участва във финал на европейски конкурс за иновации.

11 октомври 2019, Марин Маринов

Стартъп на годината: платформата за споделени пространтства OfficeRnD

Срещаме Ви с главния изпълнителен директор на OfficeRnD, Мирослав Мирославов, дни преди големия финал на CESA в Букурещ. Мирослав е част от проекта на MOVE.BG “The ChangeMakers of Bulgaria: двигателите на промяната в България.”

8 октомври 2019, Марин Маринов

Науката решава проблеми №19: иновативна капсула за гастроентерологични изследвания

В новия брой на “Науката решава проблеми” ни гостува д-р Иван Лютаков, който работи по новаторски проект за доставяне на лекарства до тънкото черво, както и за неговото изследване.

8 октомври 2019, МOVE.BG

Нощта на учените в MOVE.BG - преживяване, което зарежда и мотивира

Десетки хора преминаха през богатата и интересна програма в дома на MOVE.BG. Деца, младежи и възрастни, обединени от интереса към знанието.

4 октомври 2019, МOVE.BG

ChangeMakers с редица отличия на Централноевропейските стартъп награди

Седем награди от CESA Bulgaria завоюваха членовете на клуба на MOVE.BG “The ChangeMakers of Bulgaria: двигателите на промяната в България”.

27 септември 2019, Марин Маринов

Математиката - науката, която дава поглед към света

На 27 септември в MOVE.BG ще гостуват момчетата от националния отбор по математика, които ще ни разкажат за техните успехи и защо е важна връзката между науката и училищата.

24 септември 2019, Марин Маринов

Живот, отдаден на изкуството: Здравко Батембергски

Той нарича картините “моите деца”, разказва ни Ирена Милянкова, внучка на Здравко Батембергски. Картините на художника гостуват в MOVE.BG до 25 септември.

20 септември 2019, Марин Маринов

Учителят Трайко Китанчев: пример, че образованието и свободата зависят от нас

Ангел Златков, програмен координатор на “Моята българска история” ни разказва за живота и делото на един ресенски българин, който на крехка възраст напуска своя роден край и започва да преследва мечтите си – Трайко Китанчев.

16 септември 2019, Ангел Златков

Да бъдеш жена предприемач: предизвикателства и съвети за успех

MOVE.BG ще бъде домакин на специалната кръгла маса на Българския център на жените в технологиите и Founder Institute Sofia. Очакваме Ви на 19 септември (четвъртък) от 18:30 часа.

13 септември 2019, МOVE.BG

Призванието да бъдеш лекар: историята на смелия доктор Стефан Черкезов

Нашата читателка Мари-Виолет Йовкина е победителят за месец август в играта ни с издателство “Изток-Запад” - “Сподели история, спечели книга”.

11 септември 2019, МOVE.BG