Добрият пример

Колекционираме знаците на промяната. Пространство за позитивни примери на социална трансформация, иновация, алтруизъм и добро.

София стана част от Световната седмица на кръговата икономика в градовете

Като част от работата си в подкрепа на устойчивите решения за градски живот, MOVE.BG беше домакин на софийската спирка на Circular Cities Week 2019. Събитието в столицата се организира от нашите приятели от “Институт кръгова икономика”.

15 ноември 2019, МOVE.BG

Български стартъп предлага иновативно решение за организиране на събития

Проектът Evedo вече пусна своята алфа версия, а след броени дни ще участва на финала на Централноевропейските стартъп награди.

14 ноември 2019, Марин Маринов

Български проект за дигитална енергийна платформа на финал на европейски акселератор за социални иновации

Платформата, която е дело на “Енергийна агенция-Пловдив”, е един от двата български финалиста в конкурса “Социални иновации за справяне с енергийната бедност”.

12 ноември 2019, Марин Маринов

Науката решава проблеми №20: Във вихъра на Великата война

На 29 октомври (вторник) от 19:00 часа ще ни гостува Радослав Тодоров, дългогодишен медиен редактор, включително на списанията “Българска наука” и “Военна история”.

21 октомври 2019, МOVE.BG

Български проект за биоразградимо фолио променя печатната индустрия

Стартъпът Lam’on продължава своето успешно развитие и в края на месеца ще участва във финал на европейски конкурс за иновации.

11 октомври 2019, Марин Маринов

Стартъп на годината: платформата за споделени пространтства OfficeRnD

Срещаме Ви с главния изпълнителен директор на OfficeRnD, Мирослав Мирославов, дни преди големия финал на CESA в Букурещ. Мирослав е част от проекта на MOVE.BG “The ChangeMakers of Bulgaria: двигателите на промяната в България.”

8 октомври 2019, Марин Маринов

Науката решава проблеми №19: иновативна капсула за гастроентерологични изследвания

В новия брой на “Науката решава проблеми” ни гостува д-р Иван Лютаков, който работи по новаторски проект за доставяне на лекарства до тънкото черво, както и за неговото изследване.

8 октомври 2019, МOVE.BG

Нощта на учените в MOVE.BG - преживяване, което зарежда и мотивира

Десетки хора преминаха през богатата и интересна програма в дома на MOVE.BG. Деца, младежи и възрастни, обединени от интереса към знанието.

4 октомври 2019, МOVE.BG

ChangeMakers с редица отличия на Централноевропейските стартъп награди

Седем награди от CESA Bulgaria завоюваха членовете на клуба на MOVE.BG “The ChangeMakers of Bulgaria: двигателите на промяната в България”.

27 септември 2019, Марин Маринов

Математиката - науката, която дава поглед към света

На 27 септември в MOVE.BG ще гостуват момчетата от националния отбор по математика, които ще ни разкажат за техните успехи и защо е важна връзката между науката и училищата.

24 септември 2019, Марин Маринов