Ще има ли правосъдие в България?

Министър Христо Иванов отговаря на въпросите Ви за прогреса по правосъдната реформа.


От МOVE.BG, публикувана на 6 юли 2015

Министър Христо Иванов отговаря на въпросите Ви за прогреса по правосъдната реформа.

В рамките на програмата на MOVE.BG: "Право и ред: справедливост в пет стъпки", поканихме министър Христо Иванов да отговаря на въпроси на гражданите за това до къде сме стигнали с реформата в правосъдието и какво предлага той да се случи. На 7-ми юли той отговаряше на предварително зададени от Вас въпроси, които екипът на MOVE.BG ще събра, систематизира и зададе.

Гледайте дискусията тук:

През месец май станаха известни два важни законопроекта: Закон за изменение и допълнение на Конституцията на Република България и Закона за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт. Това са първите по-сериозни и по-конкретни предложения в изпълнение на Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система.

Какво предвиждат те? Как разделянето на Висшия съдебен съвет на 2 колегии прави правосъдието по-справедливо и животът ни по-добър? Предстоящите промени включват ли борба с корупцията по всички етажи на властта? Ще стане ли правосъдието по-бързо, ефективно, прозрачно и достъпно? На тези, но най-вече на Вашите въпроси ще отговаря Министърът на правосъдието Христо Иванов на 7-ми юли от 19.30 часа на www.movebg.com.

Вашите въпроси за предстоящата реформа, изпращани на e-mail до екипа на MOVE.BG на contact@movebg.com до 5-ти юли, включително.  Най-интересните от тях бяха зададени на министъра на живо по време на предаването, а останалите ще бъдат обобщени и ще получат писмен отговор след това.

В дните до 7-ми юли обсъдихме какво се предлага с поправките в Конституцията и ЗСВ,  проследихме спорните моменти и онагледихме най-големите проблеми, пред които е изправена реформата. Благодарим ви, че се включихте в дебата!

Подкрепете инициативата "Право и ред: справедливост в пет стъпки" във фейсбук.

Следете инициативата "Право и ред: справедливост в пет стъпки" на сайта на MOVE.BG, за да получавате актуална информация за това какво ново се случва и как може да се включите в този или следващите етапи от програмата.

Подкрепете инициативата "Правосъдие за всеки"  и във Facebook.

 

Автор
още по темата

още от Право и ред: Справедливост в 5 стъпки