Вечери за наивници, vol.10

Темата на нашите най-нови ‚Вечери за наивници‘ са Агентите на културния туризъм


От МOVE.BG, публикувана на 1 юли 2016

Поканихме няколко човека, които са посветили професионалното и личното си време и целия си ентусиазъм на каузата България да бъде предпочитано място за туризъм не само заради чудесната ни природа, вкусна храна и ол инклузив комплекси със спорна репутация, а най-вече заради вълнуващото й историческо наследство, интересните археологически находки, богатия фолклор, уникалните ни традиционни занаяти, обичаите, но и интересната жива култура от настоящето ни. И това без да броим вампирите и мощите.
Наивно ли е да вярваш, че страната ни може да предложи много повече в сферата на културния туризъм? Или че си струва да посветиш времето си на точно тази кауза?
Ще чуем истории за провали и успехи от:

Доц. Георги Вълчев - Доц. Вълчев е културолог, преподавател във Философския факултет на Софийския университет "Св. Кл. Охридски". Специалист е по история на българската култура ХV – ХІХ в. и по проблемите на културното наследство. Ръководи магистърската програма "Мениджмънт и социализация на културното наследство" към специалност "Културология".

Ивелина Кючукова – Създател на бутикова туристическа агенция с респектиращи френски партньори, управител на гражданско сдружение „Потомци“ за опазване, стопанисване и социализация на културно-историческото наследство в опасност в България, доктор по раннохристиянска и византийска археология, организатор на изложби в чужбина, журналист на свободна практика, един от хората, подсигурили българската обиколка на екипа на Музея на Лувъра.

Иван Михалев – Иван е журналист по професия и пътешественик по душа. Заедно с неговата приятелка и майка на детето му Елина Цанкова са автори на блога за открития и пътешествия "Отбивки". През 2015 г. двамата издават първия си пътеводител за малко познати места в България, наречен "101 отбивки". Книгата бе една от литературните сензации на годината (на второ място по продажби). От няколко месеца на пазара е и продължението й - "Нови 101 отбивки", която също е бестселър.

Модератор на десетите Вечери за наивници ще бъде прекрасната Мила Боянова от Move.BG
Започваме от 19:00ч. на 07.07. в Дома ни на ул. Сердика 20.

Добави в Календар 2016-07-07 19:00:00 2016-07-07 21:40:00 Europe/Istanbul Вечери за наивници, vol.10 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор

още от Вечери за наивници