Шопска вечер за наивници

Вечери за наивници - vol. 18


От МOVE.BG, публикувана на 7 април 2017

По-рано този месец отбелязахме една специална годишнина – 138 години, откакто столицата на Шопландия става столица на България. Нашата любима София не спира да се променя и да привлича хора от цялата страна и останалия свят – от 12 000 жители през 1879 година до над 1,2 милиона при последното преброяване през 2011. “Расте, но не старее“ не само градът, но и предизвикателствата, броят на туристите и нивата на замърсяване на въздуха също нарастват. Именно затова е нужно да говорим за София, за провалите и успехите й, така че градът ни да се превърне в едно истински вълнуващо и прекрасно място за живеене, което с любов да наричаме свой Дом.

Заповядайте в сърцето на „нашия малък Лондон“, за да се запознаете с три от най-значимите за града инициативи и техните представители:

Анина Йовкова е един от лъчезарните гидове на Free Sofia Tour(Сдружение 365 / 365 Association), които посрещат гости на столицата от над 160 държави вече седем години, за да им покажат магията на града през своя поглед. Междувременно, страстта й към дорбоволчеството и международните отношения я отвеждат и в друга неправителствена организация - Дружество за ООН в България, където по настоящем е координатор на програмата Български младежки делегати към ООН / Bulgarian Youth Delegates to the UN и работи в сферата на младежките политики, защото вярва, че това е начинът да промени средата около себе си и да създаде възможности за младите хора в България.

Любо Георгиев (1981, София) е архитект, съчетаващ проектантски, академичен и обществено-ангажиран опит. Учи архитектура в IUAV (Венеция, Италия) и TU Delft (Делфт, Холандия). Любо е работил и живял в Шотландия, Италия, Холандия и Китай. Автор е на няколко статии и е участвал като лектор в различни конференции в Европа. Има богат опит като проектант и ръководител на мулти-дисциплинарни екипи. Между 2014 и 2016 е директор на One Architecture Week, а в момента е ръководител на екипа, водещ съставянето на Визията за дългосрочно развитие на София (Визия за София).

Христо Илиев е съосновател на гражданската инициатива Спаси София. Роден в София, завършил Европеистика в СУ и магистратура "Териториално развитие" в Мадрид. Въпреки първоначалната идея да се установи в Испания за постоянно, Христо решава да се върне в България, зареден с ентусиазма да промени страната към по-добро място за живеене. За начало решава да започне от София. Запален е по инфраструктура и транспорт от малък, но едва в последните няколко години започва да се занимава по-активно с тези проблемни за столицата ни политики. Основна цел - София да се превърне в добре уреден и достоен град.

Модератор на събитието ще бъде Димитър Димитров от MOVE.BG. Предварителна регистрация за събитието можете да направите тук:goo.gl/vBzOD9

Очакваме Ви!

Добави в Календар 2017-04-27 19:00:00 2017-04-27 21:00:00 Europe/Istanbul Шопска вечер за наивници 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор

още от Вечери за наивници