MOVE.BG BulletIN aвгуст, 2015

Творческо време


От Саша Безуханова, публикувана на 28 август 2015

Лятото е време за почивка, за дишане с пълни гърди, подходящ период за преосмисляне на постижения и посоки, за приоритизиране и планиране, но най-вече територия на младостта, на ясния и целеустремен поглед в бъдещето. За MOVE.BG август беше месец на интензивна работа по предстоящи проекти и стимул да реализираме творческия си потенциал, да се заредим с енергия да създаваме.

Отбелязахме Деня на младежта на Обединените нации, видяхме друга възможна перспектива към улиците на града заедно със София диша, а фестивалът Transfiguration ни потопи в магията на Родопите. Писахме Безценни приказки заедно с най-малките в Бургас, Разлог, Свиленград и Любимец. Мувъри от страната продължават да провеждат творчески работилници с деца, в които те сами създават собствените си приказки, герои и рисунки, вдъхновени от нашите общи ценности – свобода, справедливост, прозрачност, общо действие, отговорност, развитие, любов. Вече вдъхваме и нов живот на тези приказки – като аудио истории, заедно с партньорите ни от радио Family.

С разходка из изчезващите къщи на София продължава и пътуването ни в нашето общо българско минало на картата на myhistory.bg. Как историята на града се събира в разказа за една къща, а разказът за едно семейство може да е история на цяло поколение? Събираме и преосмисляме неразказаните и малко познати етюди на миналото, за да изтеглим от тях нишките, които оплитат нашето общо настояще, защото вярваме, че само познавайки ги можем да продължим по общия ни път напред с  добро национално самочувствие и осъзната културна идентичност.

Саша Безуханова

тагове
Бюлетин,
Автор