Победителите и България

Историци и истории, еп. 3


От Моята българска история, публикувана на 20 април 2018

Какво е мястото на България в отношенията между големите европейски държави в началото на Втората световна война и как то се променя в хода на военните действия?

Успяват ли ръководните фактори в София да водят самостоятелна политика в съзвучие с националния интерес по време на най-големия военен конфликт в човешката история?

От монархия с утвърдена династия до тоталитарна република. Ролята на победителите от войната при утвърждаването на власт на Бългалгарската комунистическа партия и процеса на срастване на партията с държавата?

На тези и много други въпроси ще потърсим заедно отговор в третия епизод на “Историци и истории”

Наш гост ще бъде специалистът по темата и преподавател в Историческия факултет на Софийския университет проф. Евгения Калинова. Проф. Калинова е дългогодишен изследовател на българската история след 1944 г. и на ролята на комунистическата партия в обществените процеси. Автор е на редица монографии, научни статии и учебници, разкриващи в детайли изграждането на “новата държава”.

Според обичайния регламент на формата гостът ни ще представи темата в рамките на 40 минути, след което сме предвидили време за отворена дискусия.

Заповядайте на 26 април от 19:00 часа в дома на MOVE.BG на ул. “Сердика”, 20.

Добави в Календар 2018-04-26 19:00:00 2018-04-26 21:00:00 Europe/Istanbul Победителите и България 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор

още от Историци и истории