Историци и истории, еп. 1

Включете се в пилотното издание на най-новия ни исторически формат


От Моята българска история, публикувана на 7 февруари 2018

Какво се случва с българските земи след Берлинския конгрес и каква роля отреждат Великите сили на Княжество България в международните отношения?

Как младият български политически елит успява да балансира между разнопосочните интереси на големите държави и да регулира отношенията си със своя сюзен – султанът в Константинопол?

На тези и още много въпроси ще потърсим отговор в първото издание на най-новия формат на „Моята българска история” – „Историци и истории”

В този нов формат с помощта на професионалните историци заедно ще дискутираме важни и интересни моменти от нашето минало.

Наш първи гост ще бъде преподавателят в Софийския университет и специалист в областта на новата българска история доц. д-р Валери Колев. В рамките на около половин час доц. Колев ще посочи предизвикателствата пред Княжество България в отношенията му с Великите сили и съседните балкански държави и ще представи ръководителите на българската дипломация. Особен акцент ще бъде поставен върху появата и развитието на Българския национален въпрос и първите действия за неговото успешно разрешаване.

Втората част от събитието ще премине под формата на дискусия по темата и набелязаните от доц. Колев проблеми.

Заповядайте на 22 февруари от 19:00 часа в дома на MOVE.BG на ул. „Сердика” 20.

Добави в Календар 2018-02-22 19:00:00 2018-02-22 21:00:00 Europe/Istanbul Историци и истории, еп. 1 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор

още от Историци и истории