Как да спечелим битката за привличане на софтуерни инженери? - Webinar #8

вторник, 14 март
Добави в Календар 2017-03-14 19:00:00 2017-02-14 20:00:00 Europe/Istanbul Как да спечелим битката за привличане на софтуерни инженери? - Webinar #8 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg

От МOVE.BG, публикувана на 20 февруари 2017

EDIT.bg – отворената мрежа на дигиталните бизнеси у нас стартира серия от уебинари с цел да задоволи нуждите на дигиталните бизнеси.

#КАКВО?

Само зa 2016 г. софтуерната индустрия в Германия отчита недостиг на 43 000 софтуерни инженери, за Холандия числото е 15 000. Тенденцията в последните години е везните в ИТ индустрията да се наклоняват все повече в полза на техническите таланти. Вместо програмистите да кандидатстват за работа в софтуерните компании, компаниите кандидатстват за тях. Гиганти като Google, Facebook, Uber възприемат нови политики за привличане на кадри - кандидатите вече се наричат таланти, а тек рекрутърите се превръщат в търговци. Този уебинар ще ви запознае с най-горещите тенденции в HR индустрията и с това какви са стратегиите на софтуерните компании да привличат и задържат таланти.

#KОЙ?

Жанет е ко-директор на стартъп акселератора Founder Institue в София, преди това 2 г. е ко-директор за програмата в Берлин, тя е най-младият директор в мрежата на Founder Institute от общо 150+ града в света. В Берлин също работи като Business Development Manager в Honeypot, стартъп в сферата на HR in Tech, основан от един от серийни предприемачи. Страстта й е в образованието и технологиите, мечтае да направи София силен регионален стартъп хъб.

Можете да се регистрирате за събитието тук:
https://editbgwebinar8.eventbrite.com/

Автор
още по темата

още от Решения за България: Digital