Какво променя протестът?

Протестите от януари 1997 г.

сряда, 8 февруари
Добави в Календар 2017-02-08 19:00:00 2017-02-08 19:00:00 Europe/Istanbul Какво променя протестът? 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg

От МOVE.BG, публикувана на 18 януари 2017

Протестите от януари 1997 г. са достатъчно далеч за оценка и достатъчно близо, за да си спомним духа на барикадите и надеждата за промяна. Историята на тези протести е жива и важна. Нейните автори сме ние, гражданите и тя е историята за това как променяме бъдещето си.

Затова започваме един разговор за протеста, с отправна точка януари 1997 г., но с поглед и към други протести, минали и бъдещи. Кога протестът успява, кога – не и защо? Как се променя? Какви ефекти постига – в краткосрочен и дългосрочен план, на обществено и на лично ниво? Каква е човешката цена на политическите промени? Как медийната среда влияе на протеста?

Ще потърсим отговори на тези и други въпроси заедно с участници в различни протести през годините, както и с нашите специални гости:

проф. Антоний Тодоров (политолог, НБУ)

г–жа Теодора Енчева (журналист, bTV)

д–р Светлозар Василев (психоаналитик и психиатър, НБУ)

Ще се радваме да се включиш!

До 3 февруари изпрати твоя история, спомен или снимка от събитията през 1997-ма на www.myhistory.bg или мейл – myhistory @ move.bg. Подбрани снимки ще бъдат включени в изложбата за събитието, а истории ще споделим на Facebook страницата на Моята българска история.

Автор
още по темата

още от Моята българска история