Стара Загора: за мрежите и хората


От МOVE.BG, публикувана на 3 септември 2018

В предпоследни ден на август турнето ни в търсене на Двигателите на промяната стигна до Стара Загора. От анекдотите знаем, че градът е център, но без всякаква шега се явява централен и за немалко иновативни идеи и проекти. Вече сме ви разказвали за един от ключовите проекти на Петко Петков и приятелите ни от Заралаб - LoRaWAN мрежата, която може да превърне града в "реактивна система".

 

 

 

Именно пространството на "Заралаб" приюти навярно най-интензивната ни фасилитирана дискусия в рамките на обиколката ни досега. Разбира се, обсъждахме потенциалите на града и по-конкретни възможности за тяхната реализация.

 

Дори в сезона на ремонтите Стара Загора е зелен и спокоен град, пълен с млади хора и деца. И никак не е странно, че освен като дигитален център, участниците си го представят като място за спорт, изкуство, образователни инициативи, дейности, насочени към младежи и какво ли още не.

 

Вечерта прекарахме в чудната "Къща на архитекта", където се срещнахме с още много свежи, любопитни и активни хора, с които споделихме идеи, вдъхновение и, разбира се, по чаша малиново вино от "Трастена".

Автор

още от The ChangeMakers - Двигателите на промяната