София може да бъде модерна: открийте 150 зелени решения за София

Представяме ви кампанията на MOVE.BG “150 зелени решения за София”, която популяризира препоръките от доклада “Мисия Зелена София: подготвени за бъдещето”.


От МOVE.BG, публикувана на 5 юни 2024

Искате ли София да бъде модерна?

Защо това е важно?

Как София може да стане модерна?

Днес 5-ти юни, Световен ден на околната среда, ви представяме кампанията на MOVE.BG “150 зелени решения за София”, която чрез три специални кратки видеа показва каква може да стане София утре, ако зеленото развитие се превърне в основен приоритет на местната власт и бъдат решени отлаганите с години сериозни предизвикателства пред столицата. Кампанията популяризира доклада Мисия Зелена София: подготвени за бъдещето и неговите 150 идеи, дадени от 55 водещи български експерти, в подкрепа на успешната зелена трансформация на Столична община.

С кампанията напомняме, че грижата за околната среда е обща задача, в която трябва да участваме всички и тя трябва да бъде наша кауза всеки ден. Опазването на природата е пътят за просперитет на квартала, на града и на държавата, в които живеем. Съхранената и опазена природа не само ще продължи да поддържа възможен животът на Земята, но тя ни се отблагодарява като ни прави по-здрави, по-проспериращи и по-щастливи.

Екипът на MOVE.BG благодари на известния български актьор Алек Алексиев, който подкрепи инициативата, ставайки глас зад кадър в трите видеа. Благодарим и на AirBG.Info за предоставените кадри на София за онагледяване на проблема със замърсяването на въздуха.

София може да бъде модерна: открийте 150 зелени решения за София. Приятно гледане на трите видеа.

Искате ли София да бъде модерна?

Гледайте видео номер 1 от кампанията ни тук.

Как София може да стане модерна?

Гледайте видео номер 2 от кампанията ни тук.

Защо е важно София да бъде модерна?

Гледайте видео номер 3 от кампанията ни тук.

Мисия Зелена София: подготвени за бъдещето

Разгледайте всички 150 идеи на експертите тук.

Автор
още по темата

още от Градска джунгла