Един специален ден

Честит 24-ти Май! Ние можем!


От МOVE.BG, публикувана на 24 май 2014

Един прекрасен празник за всички нас, Българите. Празник, който помним от деца и никога не престава да ни дава надежда. България е имала и ще има роля, която надхвърля днешната ни. 24 Май е от онези малко дни в годината, в който всички сме заедно и забравили за поне ден какво ни разделя.

Денят е винаги специален, защото освен цветята за учителите, усмивките на децата ни  и винаги очакваното слънце, има много радост от това Българско творение, дарено на света. Творение, превръщащо словото в документ и паметник на духовността и от отлитащи звуци и мисли го трансформира в история. Този ден е и малката ни благодарност, която ние като народ дължим на най-многобройните будители - учителите. Тези, които всеки ден, независимо от тежкия и незаслужено подценяван труд, "произвеждат". Дарявайки ни , светлина, надежда и любов, без която знанието не достига до никой.

Ние от МOVE.BG искаме отново да изразим дълбоката си вяра, че само чрез просвещение и пробуждане на Българското у нас , можем да превърнем България в по-добра за духа страна.

Ние осъзнаваме, че естествените съюзници на промяната са хората на духа - учители, писатели, поети, артисти - всички онези будители на духа, които в невидимия делник подкрепят душите ни и вярата, че светът не е само материален. Напротив - само промяна в мислите и духовна трансформация ще променят света ни, от който сме недоволни все повече.

На този ден ние само можем да пожелаем на всички Българи повече вяра и национална гордост, заменяйки нихилизма с вяра, че Българите Могат - така както светите Братя Кирил и Методий показаха на вси славяни, че светлото ни слово има свой дом в Буквите ни!

Честит празник, Българи!

Ние можем!

Автор

още от ОбразованиеТо