Представяме сборника „Право и ред: Справедливост в пет стъпки“

вторник, 12 юли
Добави в Календар 2016-07-12 19:00:00 2016-07-12 17:45:00 Europe/Istanbul Представяме сборника „Право и ред: Справедливост в пет стъпки“ 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg

От МOVE.BG, публикувана на 10 юли 2016

 

Сборникът „Право и ред: Справедливост в пет стъпки“ е вече факт! Той е резултат от услията на много хора, лично ангажирани с реформирането на българската съдебна система.

Ще го представим пред всички вас на 12 юли (вторник) от 18.30 в аудитория 224 на Софийския университет.

Книжката е логичното продължение на нашата програма Право и ред: Справедливост в пет стъпки. В нея в продължение на две години разгледахме проблемите, предизвикателствата, както и възможностите за промяна в съдебната система. Направихме го в серия от реални казуси, статии и дискусии, групирани в 5 стъпки. Целта на програмата беше да запознае гражданите с основните положения на проектозакона и нуждата от реформа в правосъдието.
В книжката ще намерите позиции, анализ и възможни решения за правосъдната реформа на България. Техни автори са много от хората, ангажирани активно и системно с проблемите и реформата в съда и правораздаването – адвокати, съдии, медиатори, журналисти, експерти и преподаватели по право. Сред тях са:
Адвокатите Васил Александров, Веселин Георгиев, съдията от Софийски районен съд Иван Георгиев, журналистът Росен Босев, проф. Георги Димитров от Католическия университет Льовен, Белгия, съдията от Софийския апелативен съд Калин Калпакчиев, доц Кристиан Таков от софийския университет, доц. Екатерина Салкова, адвокатите Велислав Величков, Димо Господинов, адвокатът и медиатор Албена Комитова, Димитър Марков от Центъра за либерални стратегии.
Създадохме сборника, за да ви убедим в необходимостта да се ангажирате лично с осъществяването на тази промяна, защото вярваме, че правосъдна реформа, която носи устойчива справедливост в обществото, може да се осъществи само с активното участие и съгласието на гражданите.

Ще се радваме да ви видим на представянето и дискусията на 12 юли (вторник) от 18.30 в аудитория 224 на Софийския университет.

тагове
Актуално,
Автор
още по темата

още от Право и ред: Справедливост в 5 стъпки