Изчислително право и блокчейн – да регулираш или не?

Или какво се случи на софийското събитие в рамките на фестивала на Legal Hackers


От МOVE.BG, публикувана на 25 март 2018

София беше един от близо петдесетте града, в които Computational Law + Blockchain фестивалът на глобалната Legal Hackers мрежа се случи паралелно.

На 17 март Sofia Legal Hackers беше домакин на полудневен фестивал, който събра на едно място практици от бизнеса, юристи, представители на академичната общност, хора с технически познания и любители, интересуващи се от темата, с цел поставяне на основите на обсъждането за необходимостта от регулация на блокчейн.

 

Sofia Legal Hackers Team Екипът на Sofia Legal Hackers: Димо Господинов, Божидар Божанов, Вяра Савова и Емил Георгиев

 

Освен като една от най-активните крипто и блокчейн общности, София се доказа и като водещо място за разработката на блокчейн-базирани решения за бизнеси с различни размери и нужди.

Фестивалът събра експерти с различен опит, които покриха широк тематичен спектър - от "нежно" въведение в технологията, през бизнес модели с блокчейн, до още по-конкретния фокус върху дигитализиране на образователни документи и правното третиране на практическите приложения на блокчейн.

 

 

Фестивалът завърши с дискусия относно необходимостта от регулации.

Нейно резюме, както и акценти от дискусиите, случили се в останалите над четиридесет града, ще станат част от публикация в първото издание на Stanford Law Review, фокусирано върху блокчейн.

 

Legal Hackers Auditorium

 

Партньори на тазгодишното издание бяха MOVE.BG, LogSentinel, LimeChain, Адвокатско дружество "Господинов и Генчев", Open Source University и INDUSTRIA.

Снимки: Иван Шишиев

Автор

още от Актуално