Блог

Блогът е нашата онлайн медия. Тук говорим от първо лице за важните теми от дневния ред на България, търсим и споделяме добрите примери и носителите на доброто, разказваме за новостите и предстоящото, коментираме и анализираме, но също – общуваме и търсим диалог, срещаме различни позиции по актуални теми, работим за решения заедно.

Създаваме заедно нашето утре

20 февруари, Саша Безуханова

MOVE.BG става на 6: очакваме те на нашия празник

На 11 юли Ви каним на нашия специален празник, който включва богата програма и специално коктейл парти. Започва в 18:00 часа.

26 юни 2019, МOVE.BG

Български деца спечелиха 6 медала на международна олимпиада по математика

Нашите ученици завоюваха два златни, три сребърни и един бронзов медал на Балканиадата в Кипър.

25 юни 2019, Marin Marinov

Звезден прах посипва Петия елемент в София

На 2 юли (вторник) със специален аудио-визуален пърформанс “Звезден прах” ще бъде закрита изложбата “Петият елемент” на арт движението “А Р Т Е Р i Я”.

25 юни 2019, Marin Marinov

Как геймификацията може да подобри Вашия бизнес проект?

Ангел Георгиев, един от нашите ChangeMakers, ще изнесе втория от поредицата ни специализирани уебинари на 25 юли от 18:30 часа.

24 юни 2019, МOVE.BG

Историята на един достоен офицер от Българската армия - полк. Неделчо Стаматов

Нашият читател Емануил Хранов ни разказва за пътя на Неделчо Стаматов - от защитата на България на бойното поле до разстрела му от диктаторския комунистически режим.

20 юни 2019, МOVE.BG

Форматът на MOVE.BG Вечери за наивници продължава успеха си в Русе

Приятелите ни от “Градоред” ще организират второ издание на събитийния формат на 20 юни (четвъртък) от 19:00 часа в регионалната библиотека.

19 юни 2019, МOVE.BG

Компостирай у дома: бързо, лесно, забавно

Какво е компостиране? Какво компостираме? Как да си направим компостер у дома и кои са другите важни фактори при компостирането? Свалете безплатно нашия наръчник и научете как.

19 юни 2019, Tatiana Rehmova

Интерактивна изложба разкрива самоличността зад понятието бежанец

Медийната фондация “Mo:tif” ще представи десет истории на хора от Сирия, Иран, Ирак, Афганистан и Мали, разказани от тях самите с помощта на новите технологии. Изложбата ще бъде отворена от 20 юни до 4 юли.

18 юни 2019, Marin Marinov

Ако не вземем мерки веднага, последствията за климата ще са необратими - Грийнпийс

Организацията започна европейска еко обиколка със своя легендарен ветроход “Rainbow Warrior” под мотото “Заедно за климата”, а България беше втората спирка на инициативата.

17 юни 2019, Marin Marinov

Пътят от Червения кръст до Българската стартъп асоциация - Добромир Иванов

Срещаме Ви с Добромир Иванов, главен изпълнителен директор на BESCO и един от новаторите от нашия клуб „The ChangeMakers of Bulgaria – Двигателите на промяната в България“.

14 юни 2019, Marin Marinov