Building a fintech cluster in Bulgaria – НоваториТЕ #18


От МOVE.BG, публикувана на 11 юли 2018

НоваториТЕ е ежемесечно предаване за технологии на MOVE.BG, което събира историите на български предприемачи от целия свят и разкрива движещите сили зад успеха на техните компании. Всеки епизод разказва за една конкретна индустрия през перспективата на успешни български предприемачи в нея.

NB! Събитието се излъчва онлайн.

#гост

Гост на петнадесетото издание на НоваториТЕ ще бъде Филип Генов.

Той е първи вицепрезидент и старши мениджър Специални проекти за финансиране на стартиращи бизнеси в Уникредит Булбанк. Участвал е в създаването и изпълнението на различни иновативни проекти за развитие на бизнес и инициативи за банката в България, Италия, Германия и страните от Централна и Източна Европа.

Филип е бизнес ангел, ментор и инвеститор в редица стартъп компании на млади предприемачи. Има няколко магистърски степени – по международни отношения от УНСС, по банково управление от Университета Бокони в Милано, както и MBA от Stern School of Business на Нюйоркския университет и London School of Economics.

#част XV

В юлския епизод на НоваториТЕ ще си говорим за иновации във финансовия сектор.

Този сектор през последното десетилетие е един от най-бързо развиващите се по брой инвестиции, нови бизнес модели и изгряващи fintech компании, конкуриращи съществуващите финансови модели.

Филип Генов ще сподели с нас своя опит в позиционирането на банките в новото технологично време, създаването на иновации, инвестирането в дигитални компании. Ще засегнем новите закони в Европа, които стимулират дигитализирането на сектора, кои са новите модели, конкуриращи банките, и какъв е отговорът на големите – партньори или конкуренти са те. В края ще се опитаме да дадем и прогнози за бъдещето и какво може да бъде уеднаквено в индустрията.

НоваториТЕ може да гледате на живо през страницата на EDIT и в YouTube ➡ https://youtu.be/gf1JxzKuiTY

Добави в Календар 2018-07-19 18:30:00 2018-07-19 20:30:00 Europe/Istanbul Building a fintech cluster in Bulgaria – НоваториТЕ #18 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от НоваториТЕ