CMeet me Questions - Георги Костадинов

Представяме ви един от новите членове на клуба на MOVE.BG “The ChangeMakers of Bulgaria” - Георги Костадинов, който е сред създателите на иновативния стартъп Imagga.


От Rusana Kumanova, публикувана на 21 март 2022

Представяме ви един от новите членове на клуба на MOVE.BG “The ChangeMakers of Bulgaria” - Георги Костадинов, който е сред създателите на иновативния стартъп Imagga.

CMeet me Questions е рубриката ни, в която под формата на блиц въпроси, ви запознаваме с най-новите членове на общността на двигателите на промяната в България - клубът на MOVE.BG The ChangeMakers

Днес на въпросите ни отговаря Георги Костадинов, един от създателите на българския иновативен проект Imagga - стартъп, който разработва технологии, помагащи на хората да автоматизират процеси в ежедневието си и да филтрират онлайн съдържание, за да се предпазят от психологически вреди. Нашият #changeMaker е създател и на Kelvin Health - технология, базирана на термография и изкуствен интелект, която е предназначена за спасяване на човешки животи. Можеш да намериш Георги като пин на картата на променящите в секция #бизнес и технологии.

 

  • ChangeМaker съм, защото (кой съм аз и какво правя?) …. 

 

Аз съм нърд за всичко, свързано с изкуствен интелект и създаването и внедряването на високи технологии (deep tech) в ежедневието ни. :)

 

  • Вярвам, че в България може да...

 

Вярвам, че България може да бъде център на иновациите и високите технологии.

 

  • Допринасям за средата, като… 

 

Инвестирам времето си в разработката и внедряването на високи технологии, които целят да създадат позитивно социално и обществено въздействие.

 

  • Имам супер сили (експертиза) в…

 

Супер силите ми са в това да посрещам предизвикателствата с усмивка и неуморно да преследвам целите, които съм си поставил. А експертизата ми е в областта на изкуствения интелект.

 

  • За мен, най-важните теми в България днес са...

 

"Как България може да бъде център за иновации" - фокус в образователната система; създаване на вътрешни политики и стратегии за насърчаване на иновациите; отваряне на вратите за чуждестранни инвестиции; поглед в бъдещето, а не в миналото.

 

  • Всички мои проекти са: 

 

Двигателите на промяната

Двигателите на промяната са новатори, развиващи оригинални идеи и бизнеси с принос към общественото развитие. 

Клубът на MOVE.BG The ChangeMakers свързва и обединява променящите България в национална мрежа, за да стимулират промяната от България за света в сферите на дигиталното и устойчиво развитие, образование и наука, съвременно изкуство и да намират заедно кросдисциплинарни решения за бъдещето.

*Научете още за The ChangeMakers тук.

Кой е ChangeMaker?

Човек с позитивен и значим екологичен, социален или бизнес отпечатък, който е:

  • иновативен: използва нов модел или стар модел по нов начин, с който решава проблеми
  • с кауза: работи в полза на обществото, в социален или икономически план
  • активен: действа за позитивно развитие и постига реални резултати

Ако припознавате себе си или някой ваш познат в отговорите на Георги, можете да номинирате следващите двигатели на промяната тук.

 

Автор
още по темата

още от The ChangeMakers - Двигателите на промяната