CMeet me Questions: Кирил Митов

Представяме ви един от нашите нови ChangeMakers - Кирил, който е ръководител на технологичното развитие в BeMe.ai, първата управлявана от изкуствен интелект платформа, предназначена да помага на аутистите и техните семейства. Кирил е и основател в софтуерната компания Axlessoft.


От Rusana Kumanova, публикувана на 23 ноември 2021

CMeet me Questions е новата ни рубрика, в която под формата на блиц въпроси, ви запознаваме с най-новите членове на общността на двигателите на промяната в България - "The ChangeMakers"

Това са новатори, развиващи оригинални идеи и бизнеси с принос към общественото развитие. 

"The ChangeMakers" свързва и обединява променящите България в национална мрежа, за да стимулират промяната от България за света в сферите на дигиталното и устойчиво развитие, образование и наука, съвременно изкуство и намират заедно кросдисциплинарни решения за бъдещето.

*Четете още за The ChangeMakers тук.
Днес на въпросите ни отговаря Кирил Митов, можете да го намерите като пин на картата на променящите в секция #digital projects and businesses.

Кой е ChangeMaker?

Човек с позитивен и значим екологичен, социален или бизнес отпечатък, който е:

  • иновативен: използва нов модел или стар модел по нов начин, с който решава проблеми;
  • с кауза: работи в полза на обществото, в социален или икономически план;
  • активен: действа за позитивно развитие и постига реални резултати.

Кой е Кирил Митов?

  • Changemaker съм, защото (кой съм аз?) …. 

Инженер, предприемач, с интерес в образованието, опитващ се да дава много и да променя нещата отвътре. На няколко пъти, като съм виждал мръсна работа, съм си казвал - "мръсна работа, но някой трябва да я свърши"

  • Вярвам, че България може да бъде…..

По-разумна, целеустремена и концентрирана.

  • Допринасям за средата, като….

Отделям от енергията си, за да преподавам и споделям знания, допринасям към социални проекти и развивам бизнесите си в България, опитвайки се да продавам на международен пазар и да направя моя малък принос към придошлите отвън средства.

  • Имам супер сили (експертиза) в ….

Софтуер, всичко инженерно, "common sense", предприемачество.

  • За мен, най-важните теми в България днес са...

Посоката. Ние обсъждаме често какви гуми да сложим на колата, но без да знаем къде отиваме. Посоката е най-важната темата и фокусирането на по-голяма част от хората в малко на брой посоки.

  • Всички мои проекти са:

Първата управлявана от изкуствен интелект платформа, предназначена да помага на аутистите и техните семейства BeMe.ai, проектът за 3D бизнес решения buildin3d, платформата за обучения по роботика и STEM FLLCasts, софтуерната компания Axlessoft, училището по роботика Robopartans, училището за IT лидери TUES и много друго, но тези са ми от важните.

Познаваш ли други като Кирил?

Ако припознавате себе си или някой ваш познат в отговорите на Кирил, можете да номинирате следващите двигатели на промяната тук.

Автор
още по темата

още от The ChangeMakers - Двигателите на промяната