CMeet me Questions - Виктор Илиев

Представяме ви един от новите членове на клуба на MOVE.BG “The ChangeMakers of Bulgaria” - музикантът Виктор Илиев, създател на проекта “Заедно”, който обединява над 60 деца от различни етноси около магията на музиката.


От Rusana Kumanova, публикувана на 16 март 2022

CMeet me Questions е рубриката ни, в която под формата на блиц въпроси, ви запознаваме с най-новите членове на общността на двигателите на промяната в България - клубът на MOVE.BG The ChangeMakers

Днес на въпросите ни отговаря Виктор Илиев - музикант, диригент и композитор. Произведенията на Виктор са изпълнявани в редица градове по цял свят -  Берлин, Прага, Люксембург, Париж, Москва,Сибиу, Брюксел и др. Виктор стои и зад проекта “Заедно”, в който над 60 деца от различни етноси се обединяват чрез музиката и свирят заедно. Можете да намерите нашия нов #changeMaker и като пин на картата на променящите в секция #art. 

  • ChangeМaker съм, защото (кой съм аз и какво правя?) …. 

Ако успея да докосна сърцата на няколко човека с работата ми, това е моята награда. Музикант съм, диригент и композитор. Музиката работи с времето и пространството. Това е, което се стремя да предам като светоусещане.

  • Вярвам, че в България може да...

се работи в екип. Знам, че е трудно, защото няма по-големи индивидуалисти от българите, но и няма по-упорити. Вярвам също, че ще се научим някой ден, че не е нужно да губим себе си, работейки за общото благо.

  • Допринасям за средата, като… 

Човек на изкуството, приятел, съмишленик, като се стремя да разчупвам стереотипи и да водя живот, лишен от насилие.

  • Имам супер сили (експертиза) в… 

Да откривам и насърчавам творческото във всеки човек. Мога да готвя добре, но то е като музиката - да усетиш баланса на продуктите и да не пресолиш манджата. Говоря доста езици, вълнувам се да изучавам манталитета на различните националности. Адаптивен съм, прекарах 25 години, живеейки и работейки по света.

  • За мен, най-важните теми в България днес са... 

Образование, постоянство, стабилни демократични устои. Също и оформянето на добра професионална и космополитна среда за развитието за бъдещите визионери, които могат да бъдат фактор в глобален мащаб.

  • Всички мои проекти са: 

Като класически музикант надявам се, че не са "застинали във времето".

Още за проекта заедно, можете да научите тук.

Двигателите на промяната

Двигателите на промяната са новатори, развиващи оригинални идеи и бизнеси с принос към общественото развитие. 

Клубът на MOVE.BG The ChangeMakers свързва и обединява променящите България в национална мрежа, за да стимулират промяната от България за света в сферите на дигиталното и устойчиво развитие, образование и наука, съвременно изкуство и да намират заедно кросдисциплинарни решения за бъдещето.

*Научете още за The ChangeMakers тук.

Кой е ChangeMaker?

Човек с позитивен и значим екологичен, социален или бизнес отпечатък, който е:

  • иновативен: използва нов модел или стар модел по нов начин, с който решава проблеми
  • с кауза: работи в полза на обществото, в социален или икономически план
  • активен: действа за позитивно развитие и постига реални резултати

Ако припознавате себе си или някой ваш познат в отговорите на Виктор, можете да номинирате следващите двигатели на промяната тук.

 

Автор
още по темата

още от The ChangeMakers - Двигателите на промяната