Хюсеин Йеменджиев: "И при COVID-19, и при климатичните промени има повишаване на температурата"

Изказване на доц.д-р Хюсеин Йеменджиев, преподавател в Бургаския университет, по време на дискусията на MOVE.BG "THE BIG CHANGE: COVID-19 и климатичните промени".


От МOVE.BG, публикувана на 14 май 2020

Гледайте обобщение на изказването на Хюсеин Йеменджиев.

Доц.д-р Хюсеин Йеменджиев завършва биотехнологии с докторска степен по микробиология, като в момента преподава в университет "Проф. д-р Асен Златаров" гр. Бургас. Научната дейност на Хюсеин е в областта на екологичните биотехнологии. Основател е на стартъпа ENOVA H2O: компанията изработва иновативна система за мониторинг на качеството на водите, интегрирана около биосензори. През 2018 година ENOVA H2O e обявен за най-добър стартъп в Европа в категорията “Вода“.

Голямата промяна

Хюсеин беше един от участниците в във втората от трите специални дискусии на MOVE.BG, посветени на света след COVID-19 - "THE BIG CHANGE". Този път си говорихме за връзката между две глобални и спешни кризи, които засягат всички ни: коронавируса и промените в климата. Разгледахме темата през три гледни точки: на иновативен предприемач, на еколог-активист и на учен, който се занимава с иновации.

Домакин на разговора беше Саша Безуханова, основател на MOVE.BG, а освен Хюсеин в диалога ни участваха Любомила Йорданова, основател на високотехнологичния зелен стартъп Plan A. Третият ни гост беше Веселина Кавръкова, изпълнителен директор на WWF България и еколог

Пълен запис на дискусията гледайте тук.

Автор
още по темата

още от Градска джунгла