Ехо от войната

Историци и истории, еп. 2


От МOVE.BG, публикувана на 26 март 2018
Пазим ли спомена за участието на България във Втората световна война и какво провокира един млад човек да започне да обикаля страната в издирване на последните живи ветерани от най-големия конфликт в човешката история?

Кои са най-любопитните му срещи и как живеят героите от войната в наши дни?

Във втория епизод на новия ни формат “Историци и истории” ще ви срещнем с д-р Константин Голев от Българската академия на науките, който в продължение на години събира и издава разказите на ветераните. Започнала като доброволна студентска инициатива, тази негова дейност се развива през годините и успява да съхрани спомените на стотици участници във войната.

Част от тях са публикувани в двата тома на книгата “Ехо от войната”

Съвсем скоро предстои издаването на третия том от поредицата с помощта на Университетския комплекс по хуманитаристика към Софийския университет.
С нас ще са и други участници в проекта, които след презентацията на д-р Голев ще разкажат за своите лични преживявания по различни кътчета от страната и за срещите си с ветераните. В дискусията ще можете да задавате своите въпроси към д-р Голев и неговия екип, а защо не и да разкажете спомен, останал ви от разказите на вашите по-възрастни роднини.
Заповядайте на 29 март от 19:00 часа в дома на MOVE.BG на ул. “Сердика” 20.
Добави в Календар 2018-03-29 19:00:00 2018-03-29 21:00:00 Europe/Istanbul Ехо от войната 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от Историци и истории