“Някога ще бъде вече беше” в MOVE.BG

Очакваме ви на 7 октомври от 18:30 часа на специално литературно четене с Димитър Стефанов и Иван Тотев.


От Rusana Kumanova, публикувана на 30 септември 2021

Каним ви на едно ексклузивно за MOVE.BG събитие – ще четем “Времето”.

Денят 7-ми октомври и часът 18:30 в MOVE.BG ще бъдат нощ за вино, проза и отговор на въпроса “Какво е Времето?”.

“Някога ще бъде вече беше“ е книгата на Димитър и Иван, въпреки че те носят толкова познати имена, това са едни необикновени Димитър и Иван, с които Времето все още не ви е срещнало, едни време-изследователи, които ще ни водят през селенията на Времето.

Димитър С. Стефанов прекарва ранните си години в спокоен софийски квартал, мечтаейки да стане зоолог и писател. Когато порасва, още мечтае да е пилот от Формула 1. В крайна сметка попада на единственото логично място за човек, който по цял ден се залъгва – рекламния бизнес. В свободното си време чете фантастика и говори немски. Най-съкровените му желания са да има динозавър, лъв, собствена книга и хубаво семейство. Половината от тези неща вече са факт и това го прави истински щастлив.

Иван Тотев е на 29 г. ямболия по рождение, бургазлия по всичко останало. През деня пише за други като копирайтър в рекламна агенция, вечерта – само за себе си. В свободното си време чете много висока литература и гледа средно смешни клипчета. Често размишлява над непосилната лекота на битието и над цвета синьо. Казва, че обича бабите си, защото правят много хубав кекс. Притежава пишеща машина.

Трудно е да се даде единно и непротиворечиво определение на понятието „време“, то е четвърто измерение в пространствено-времевия континиум и едно от седемте основни физични величини в SI, но да не задълбаваме толкова. Все пак Времето е философия, поезия, вяра, изкуство… времето е начало, среда и край в книгата “Някога ще бъде вече беше“.

Времето невинаги е линия.

Понякога тази линия се завърта в кръг.

Понякога до нея се движи паралелна линия.

Понякога се вие като спирала.

А понякога линията се преплита сама като Мьобиусов лист, без начало и край.

Всичко, което е било, някога ще бъде.

Всичко, което ще бъде, вече беше.

Очакваме ви на 7 октомври от 18:30 часа да съпреживеем това, което тогава вече ще е било.

И дано времето е дъждовно, защото и мизансценът е важен.

Регистрирай се тук. Събитието ще се състои при спазване на всички изисквания на здравните власти.

Добави в Календар 2021-10-07 18:30:00 2021-10-07 20:45:00 Europe/Istanbul “Някога ще бъде вече беше” в MOVE.BG 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от ART MEETS