MOVE.BG домакинства Land Art изложбата с екологична кауза „Сърцето на природата“

Очакваме ви на официалното откриване на 7 юни от 18:00 часа. Изложбата ще може да бъде разгледана в MOVE.BG до 5 юли.


От МOVE.BG, публикувана на 29 май 2023

MOVE.BG ще бъде домакин на пътуващата фотоизложба с екологична кауза „Сърцето на природата“ на Vivia Niki. Официалното откриване ще се състои на 07 юни (сряда) от 18:00 часа. Домакинстването на изложбата е в рамките на формата на MOVE.BG Art Meets, даващ трибуна на младите творци от България, но и също като част от фокусираната работа на организацията в подкрепа на устойчивото развитие на България.

Изложбата на Vivia Niki е посветена на каузата за опазването на околната среда и включва близо 30 фотографии на лендарт композиции. “Сърцето на природата” представя разнообразни художествени произведения, направени през различни сезони в рамките на една година. Много от произведенията са създадени на трудно и почти недостъпни планински места. Използвани са изцяло естествени елементи от природата, които носят нейния заряд.

Организаторите канят всички да се потопят в магическата и необятна красота на природата.  Изложбата ще бъде отворена за посетители в продължение на един месец - до 5 юли. Можете да я посетите всеки делничен ден от 10:00 до 17:30 часа в Дома на MOVE.BG.

Сърцето на природата

Композициите на Vivia Niki носят послание и призив за отговорност, грижа и любов към природата. Средствата от пътуващата изложба ще бъдат вложени в развитието на различни екологични и образователни проекти. Сред тях са инициативата „Плодна градина“ за засаждане на овощни дървета на територията на Столична община, която вече осъществи две сполучливи засаждания на такива градини, а също и предстоящата премиера на документалния филм “Между нас и Природата”, както и образователни лекции посветени на околната среда.

“Целта на пътуващата изложба „Сърцето на природата“ е да насочи общественото внимание към каузата за опазването на околната среда. Важно е да насърчаваме и възпитаваме младите в любов към сътворението на природата. Радвам се, че експозицията ще бъде показана именно в Move.bg, които споделят и подкрепят екологични инициативи. За мен лендарт съчетава в себе си много изкуства - скулптура, архитектура, фотография, музика, изобразително и кинетичното изкуство. Всички те са изразени с природни материали и са позиционирани в околната среда“, споделя Vivia Niki, автор на изложбата.

Vivia Niki е завършила Архитектура в УАСГ и Режисура в Нов Български Университет. Учила е също Компютърно Музициране в НБУ, а също и Музикотерапия в НМА “Проф. Панчо Владигеров”. През по-голямата част от живота си се занимава с изкуства – изобразително изкуство, музика и екология. Участва активно в каузи, свързани със защитата на околната среда и борбата със замърсяването.

Предстои експозицията да бъде представена и в други български градове.

Очакваме ви на откриването на изложбата в MOVE.BG - 07 юни (сряда) от 18:00 часа. Адресът е ул. “Сердика” 20, етаж 1, София.

Решения за България: Култура

Една програма на MOVE.BG в подкрепа на смелите иновативни артисти на Новото време. Изследваме икономическия и социален потенциал на културния сектор в България. Търсим и представяме иновативните практики от страната и света в областта на културата, изкуствата и културния туризъм. Говорим с носителите на промяната в сектора, разпространяваме добри практики и обединяваме културната общност за диалог и общо действие.

Създаваме заедно нашето културно утре!

Добави в Календар 2023-06-07 18:30:00 2023-07-05 17:00:00 Europe/Istanbul MOVE.BG домакинства Land Art изложбата с екологична кауза „Сърцето на природата“ 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от ART MEETS