Отложено събитие: Пътят на родопската гайда

Събитието е отменено. Очаквайте допълнителна информация от програма "Моята българска история".


От Моята българска история, публикувана на 8 октомври 2021

Внимание: Поради въведените противоепидемични мерки събитието е отменено.

Звук, от който настръхваш. Мелодия, която се лее. Вълнение, което изпитваш. Това е родопската гайда.

В желанието си да усетим именно тази частица от историята ни поканихме специални гости - Емануил Пунев, Ангел Николов, Тодор Михайлов и Васил Йовков. Те са част от “Гайдарска дружина”. 

Четиримата ни годсти ще ни запознаят с историята на гайдата и традициите, свързани с нея. Ще споделят с нас връзката между инструмента и музиканта, който носи мелодията в душата си и предава този вътрешен свят на всички останали.

И тъй като ще говорим за родопската гайда, няма как да не се насладим на нейния звук. Затова нашите гости ще посвирят специално за нас. А защо дори не изпеят и някоя песен? Все пак и тя е носител на историята на българина.

Очакваме ви на 28 октомври от 18:30 часа в Къщата на MOVE.BG - улица “Сердика”№20.

Събитието ще се проведе при спазване на всички изисквания на здравните власти във връзка с ограничаване на разпространението на коронавируса. Регистрацията за събитието е задължителна, запазете своето място тук.

Моята българска история

Една програма на MOVE.BG, с която популяризираме българската история и стимулираме нейния обективен прочит чрез иновативен модел на включване и съучастие.

В сърцето на “Моята българска история“ е идеята, че всички ние заедно създаваме съдържанието на нашия общ исторически разказ. Вярваме, че за да продължим напред в общото ни бъдеще, първо трябва заедно да разкажем и познаваме общото ни минало.

Помогнете ни да намерим заедно частите на нашия общ пъзел!

Разкажете ни история на нашата интерактивна карта! Защото всяка история освен лична е и наша обща!

Моята българска история - твоята история е нашата обща 

Добави в Календар 2021-10-18 16:00:00 2021-10-18 17:00:00 Europe/Istanbul Отложено събитие: Пътят на родопската гайда 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от Историци и истории