Уъркшоп “Глаголическа оратория на сътворението”

Специализирана работилница за глаголическите знаци и как да използваме тяхната сакрална геометрия.


От МOVE.BG, публикувана на 4 ноември 2019

Coworking by MOVE.BG заедно с творческия кръг “Да Винчи” организират работилница, посветена на първата българска писменост - глаголицата. Обучението ще разкрие връзките на глаголицата със езика на светлината и сътворението. Събитието ще се състои на 19 ноември (вторник) от 17:30 часа в Coworking by MOVE.BG - улица “Сердика”№20 в София.

“Уъркшопът ще бъде посветен на свещеното Слово и космическия език на българите. Така всеки докоснал се до сакралното знание, възкресено от светите братя Кирил и Методий, би могъл да стигне до по-добрата версия на самия себе си,” споделят от кръга “Да Винчи”.

Какво ще научите?

  • Запознаване и изписване на глаголическите знаци върху ключа модул. 
  • Как използваме сакралната геометрия на основните фигури, с които се изписват буквите. 
  • Въпроси и отговори, които изплуват в процеса на работа с йероглифите. 
  • Изписване на думи и текстове на глаголица. 
  • Сътворяване на личен йероглиф. 

Всеки, който се включи в това преживяване, ще сътвори свой личен символ. Приложението му е въпрос на креативност и избор.  Ще получи знание което открива пространство за нови вдъхновения. Входът за изложбата е безплатен, регистрирайте се тук.

Запазете своето място за работилницата сега. Местата са ограничени. Препоръчително дарение 25 лева за покриване на разходите. Сумата се предоставя на място в деня на работилницата.

Работилницата

Работилницата е част от пътуващата изложба Глаголическа оратория на сътворението, която гостува в MOVE.BG. Изложбата е творческа композиция, която представя текста-прочит “Глаголическа оратория на сътворението”, създаден от Саша Тодорова, химик, художник, поет и съосновател на кръга “Да Винчи”. Ораторията се състои от 16 куплета, написани на кирилица и глаголица. В изложбата те са представени освен чрез текста и с илюстриране чрез традиционни български шевици, както и с глаголически графикони.

Добави в Календар 2019-11-19 17:30:00 2019-11-19 19:30:00 Europe/Istanbul Уъркшоп “Глаголическа оратория на сътворението” 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от ART MEETS