Истории от квартала – необикновеното в обикновените неща от ежедневието


От МOVE.BG, публикувана на 23 септември 2018

До края на месеца, в MOVE.BG в София, на ул. Сердика 20, може да разгледате изложбата „Истории от квартала“.

Експозицията беше открита като част от квАРТал фестивал и представя територията на мероприятието през погледа на деветима автори от Клуб Фото Свят.

Може да видите зоната от София, чиито граници се описват от бул. Мария Луиза и бул. Васил Левсчки от едната страна и от бул. Дондуков и бул. Сливница от другата страна.

Изложбата предлага нетрадиционни погледи и истории към една добре позната част от столицата. Ще видите как изглежда квАРТала заснет с пинхол камера, ще се вгледате в интересни детайли от сгради, които вероятно бихте подминали. Ще надникнем и към вратите на квАРТала, които носят историите на хората скрити зад тях. Изложбата ще ви срещне и с някои от интересните жители на квартала, които изграждат неповторимата му атмосфера.

Каним ви да се пренесете в „Истории от квартала“ и да откриете онази история, която ще ви докосне.

Истории от квартала: Точиларят Тато

Клуб Фото Свят е създаден в началото на 2017 година като фотографска общност, която събира хора с интерес към фотографията и им дава среда за общуване, развитие и изява. Клубът функционира в София, Пловдив и Варна, като има активности всяка седмица и в трите града. Създателите му искат да помогнат за изграждането на приятелска и полезна среда за общуване на фотографски заинтересованите хора независимо от тяхния опит и експертиза. Повече за Клуб Фото Свят може да видите на: http://photoworld.bg/

Автор
още по темата

още от Решения за България: Култура