Саша Безуханова в Топ 100 на най-влиятелните IT личности в България

В класацията на Career Show за 2022 година влизат и редица личности от клуба на MOVE.BG “The ChangeMakers of Bulgaria”.


От МOVE.BG, публикувана на 20 април 2022

Саша Безуханова, основател на MOVE.BG и на Българския център на жените в технологиите (BCWT), е сред Топ 100 на най-влиятелните IT личности в България. Това решиха над 15 хиляди души, които взеха взеха участие в гласуването за ежегодния индекс на Career Show. 

Инициативата отличава постиженията на IT специалисти и новатори от България и популяризира техния принос за развитието на сектора. Място в индекса намират основатели и ръководители на технологични компании и иновативни стартъпи, IT новатори, лектори, обучители и хора от дигиталната екосистема, споделят организаторите.

“Поздравяваме всички класирани в тазгодишното издание на индекса „Топ 100 най-влиятелни IT личности в България“. Стотиците номинации, които получихме, за пореден път доказаха, че България има своето достойно място на световната IT сцена. Сред класираните виждаме множество доказани професионалисти с международно признание за заслугите си в развитието на сектора у нас, както и немалко млади надежди с огромен потенциал да бъдат следващите лидери в сферата си“, заяви Симона Харизанова, съосновател на Career Show.

ChangeMakers в Топ 100

В тазгодишното издание влизат и редица представители на проекта на MOVE.BG “The ChangeMakers of Bulgaria” - клубът, който обединява новаторите от страната в национална мрежа. Сред тях са Георги Иванов, основател на Noble Hire, Мирослав Джуканов, основател на “Школо”, Светлин Наков, основател на SoftUni, Светозар Георгиев, съосновател на Telerik Academy & Campus X, Дарин Маджаров, основател на Уча.се, Христо Борисов, управител на Payhawk

The ChangeMakers of Bulgaria

"The ChangeMakers of Bulgariaе клубът на MOVE.BG, който свързва новаторите, развиващи оригинални идеи и бизнеси с принос към общественото развитие. Целта на клуба е да обедини променящите България в национална мрежа, за да стимулират промяната от България за света в сферите на култрното, дигиталното и устойчивото развитие.

Номинирай следващите changeMakers!

Създаваме заедно нашето утре!

Автор
още по темата

още от The ChangeMakers - Двигателите на промяната