Изключението като правило

MOVE.BG предлага пространство за pop-up изложби


От МOVE.BG, публикувана на 29 март 2018

Ако вече сте идвали в къщата на MOVE.BG на ул. „Сердика" 20, вероятно сте забелязали, че в споделените ни пространства има не само ведри и дейни хора, но и удобни мебели с твърди позиции. Откакто обитаваме този дом, за уюта винаги са се грижили дизайнери, защитаващи идеи за природосъобразност, up-cycling и умни решения с мисъл за хората.

Любимата ни закачалка от рециклирани ски, дело на Ателие Трион

Сега обаче искаме да предложим още една възможност за среща с работата на български автори.

Pop-up това, pop-up онова

От известно време немалко инициативи, изложби и бизнеси асоциират някоя от дейностите си с идеята за pop-up – или нещо, което съществува точно определен период от време и може да изчезне точно както се е появило. Подобно на много други съвременни тенденции, и тази възниква първо в полето на изкуството – артисти търсят временен дом за работата си. Затова и всеки „добър“ pop-up има специфична творческа искра.

Е, отваряме още едно пространство, и то според всички, повече или по-малко ясни, pop-up критерии. Отделно помещение на първия, най-социален и динамичен етаж от къщата ни скоро ще стане място именно за ексклузивни изложби, винаги с фиксирано и ограничено време.

Кого очакваме?

Автори на бижута, аксесоари, дрехи, всякакви по-едри или дребни авторски обекти, с повече или по-малко приложения или функционалност, но имат послание - за по-добър, природосъобразен или спрaведлив живот заедно. Казано по-шеговито, умници и сръчковци с цел и концепция.

Единственото друго условие произтича от самия pop-up жанр - работите трябва да се местят лесно и да не изискват специална инсталация и монтаж.

Къде и в каква компания?

За онези, които не са идвали при нас, може би е редно да кажем, че домът на MOVE.BG се намира в идеалния център на София - близо до институциите, но и до многообразието на Женския пазарСградата е построена през 1910г. за хотел. Наричал се „Прентан“, понеже тогава всичко модерно било френско… А не намерили подходяща френска дума за коуъркинг. Днес за някои е постоянен и основен дом, а други наминават за по питие, кратък брейнсторминг или просто за да срещнат нещо ново.

Емблематичните тераси на стария хотел „Прентан” гледат към още по-старото наследство на Сердика, към минералния извор и към храмовете в „триъгълника на толерантността”. Между другото и към едни от най-хубавите залези, които можете да видите в София. В случай че не си падате по спиращи дъха залези, може да дойдете и за друго събитие (тъй като обичаме да организираме събития) или да надникнете в новото ни pop-up пространство, защото няма как да не “изскочи“ нещо.

 

тагове
Автор

още от Актуално