Майсторски клас “От кухнята на Щрих и Стих”

Очакваме ви на 16 март от 16:30 часа в MOVE.BG, за да разберете повече за тайната на създаването на анимационни филми по стихове.


От МOVE.BG, публикувана на 4 март 2022

Приключенията на „Щрих и Стих” и MOVE.BG продължават със специален майсторски клас, който ще ни разкрие важни арт похвати, свързващи литературата и седмото изкуство. Очакваме ви на 16 март, за да се потопим още по-надълбоко в проекта на Компот Колектив, създаващ диалог между киното и поезията чрез серия от кратки поетични филми, които претворяват литературните стихове чрез разнообразни анимационни похвати.

Майсторският клас “От кухнята на Щрих и Стих” ще започне в 16:30 часа и бъде ръководен от Весела Данчева и Ива Токмакчиева. Веднага след него, от 18:30 часа, ще можете да се насладите на прожекция на филмите от колекцията “Щрих и Стих - поезия в анимация” в Дом на киното.

Какво ще научите по време на майсторския клас?

Весела Данчева от Компот колектив е продуцент и инициатор на създаването на филмите от поетичната колекция Щрих и Стих. Тя ще ни въведе в тайнството на създаване на анимационни филми по стихове. Весела ще ни разкаже как се ражда идеята, какви са стъпките, процеса на създаване, предизвикателствата от различните анимационни техники, изборът на актьорски глас и създаване на музикална среда до срещата с публиката.

Запишете се за майсторския клас “От кухнята на Щрих и Стих” тук.

Събитието е част от програма “Решения за България: Култура” на MOVE.BG.

Решения за България: Култура

Една програма на MOVE.BG в подкрепа на смелите иновативни артисти на Новото време. Изследваме икономическия и социален потенциал на културния сектор в България. Търсим и представяме иновативните практики от страната и света в областта на културата, изкуствата и културния туризъм. Говорим с носителите на промяната в сектора, разпространяваме добри практики и обединяваме културната общност за диалог и общо действие.

Добави в Календар 2022-03-16 16:30:00 2022-03-16 21:25:00 Europe/Istanbul Майсторски клас “От кухнята на Щрих и Стих” 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от ART MEETS