MOVE.BG: Робърт Кримър - "Какво представлява електронното гласуване и сигурно ли е то?"


От МOVE.BG, публикувана на 23 юни 2016

Академичен преподавател, изследовател, автор на десетки статии свързани с технологията и управлението на електронното правителство, д-р Робърт Кримър за първи път ще изнесе онлайн лекция за България в понеделник. Kримър е заемал позицията главен съветник в New Voting Technologies за демократичните институции и човешки права в Полша, където е отговорен за изготвянето, редактирането и публикуването на методологията за спазване на новите технологии при електронното гласуване.

Д-р Кримър е носител на множество награди, сред които Награда за висок потенциал, Научна награда на BMW group, Награда за международно студентско ръководство и други.

Член е на Клуба на гражданите във Виена, Австрийската компютърна общност и Германската общност за информационни технологии. Защитил е академични тезиси по темите: „Еволюция на електронното гласуване" и „Защо се използват технологиите на гласуване и как влияят те?". Кримър участва в Международен журнал за електронно управление, автор е на десетки статии с образователна цел сред които -- „Повишаване на електронната демокрация", „Двете страни на интернет гласуването -- предимства и недостатъци" , „Идвнето на електронната демокрация", взема дейно участие в Семинара на електронното правителство на 16-та международна конференция по правни познания и информационни системи в Амстердам.

Всички ваши въпроси, свързани с техниката и сигурността на електронното гласуване, можете да задавате по време на онлайн лекцията на нашия сайт.

Автор

още от Изборите: Посока Бъдеще