Наричания за България

Включете се в новата инициатива на MOVE.BG - да облечем градивните виждания за страната ни в слова.


От МOVE.BG, публикувана на 1 ноември 2020

В деня на будителите каним всички, събудени за добро, да го споделят и нарекат с него развитието ни днес и напред във времето.

Инициативата “Наричания за България” е покана да облечем градивните виждания за страната ни в слова.

Вдъхновени от богатството и многообразието на нашите лични отговори на големия въпрос “Каква България да си съ-творим”, ние от MOVE.BG, предоставяме една виртуална трибуна. Създаваме “чисто” пространство, където всички добронамерени и отговорни към общото ни добруване българи да “поставим” своите послания, алтернативи и съзидателни идеи.

Да наречеш нещо, да дадеш име някому е важен акт, който от древността до съвремието ни остава с неизменна стойност. Затова искаме да “материализираме” доброто намерение, да програмираме нашите пожелания за по-благополучна България тук и сега, да назовем верните посоки, за да можем да се свържем с тях заедно.

В сегашното време на предизвикателства и преход към свят с нови норми е особено нужно да намерим адекватните изразни средства за “визуализиране” на бъдещата България. Такава, каквато си я представяме и си я пожелаваме - за себе си и за тези след нас. Така ще можем по-скоро да я съградим.  

*Сподели твоето наричане във “Фейсбук”, като пресподелиш поста на MOVE.BG тук и свържеш чрез таг твои приятели, които да добавят тяхното наричане и да свържат следващи добротворци. Така ще вплетем в гъста мрежа от съзидателни намерения колективната енергия за творчество, градеж и добруване за всички.

*Не пропускай да сложиш и #move4bg - кодът на матрицата на добротворчеството, който ще създадем заедно.  

Да бъде!

Автор
още по темата

още от Отправна Точка