Историци и истории: Политикът и общественикът Петко Р. Славейков

На 2 декември гост на програма “Моята българска история” на MOVE.BG ще бъда проф. Вера Бонева. Започваме на живо от 19 часа в Дома на MOVE.BG в София.


От Моята българска история, публикувана на 26 ноември 2021

Гледайте запис на разговора тук.

„И личи, че съм народен“. Това казва Петко Р. Славейков преди 146 г. Но какво можем да кажем днес за него след тези 146 г.?

Това ще разберем по време на поредното издание на “Историци и истории”, когато наш гост ще бъде проф. Вера Бонева - историк и университетски преподавател. Проф Бонева е и експерт по музеология и управление на висшето образование, както и музеолог. Тя е автор на редица научни трудове, сред които "Архивът на Петко Р. Славейков. Ръкописно наследство".

Заедно с нея ще обърнем поглед към политика и общественика Петко Р. Славейков, чиято роля се оказва ключова, както казва самата проф. Бонева, „в отделни моменти на борбата за самостоятелна църковна йерархия и в цялостния процес на националното съзряване на българите“.

След изложението на проф. Бонева по стара традиция ще имаме време за дискусия, в която всеки от публиката ще може да зададе своите въпроси към нашия гост.

Входът е безплатен, но за да си гарантирате място по време на събитието, запазете си безплатен билет от линка тук.

Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

Заповядайте на 2 декември от 19:00 часа в Дома на MOVE.BG - на ул. „Сердика“ 20, етаж 1, София.

Моята българска история

В сърцето на “Моята българска история“ е идеята, че всички ние заедно създаваме съдържанието на нашия общ исторически разказ. Вярваме, че за да продължим напред в общото ни бъдеще, първо трябва заедно да разкажем и познаваме общото ни минало.

Помогнете ни да намерим заедно частите на нашия общ пъзел!

Разкажете ни история на нашата интерактивна карта! Защото всяка история освен лична е и наша обща!

Моята българска история - твоята история е нашата обща! 

Добави в Календар 2021-12-02 18:00:00 2021-12-02 21:00:00 Europe/Istanbul Историци и истории: Политикът и общественикът Петко Р. Славейков 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от Историци и истории