Препоръки за институционални мерки в подкрепа на дигиталната икономика в България

вторник, 28 март
Добави в Календар 2017-03-28 09:30:00 2017-03-28 13:00:00 Europe/Istanbul Препоръки за институционални мерки в подкрепа на дигиталната икономика в България 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg

От МOVE.BG, публикувана на 16 март 2017

На 28 март 2017 г. в София Тех Парк Лабораторен комплекс EDIT.bg ще представи новия си доклад и препоръките си към Министерството на икономиката за осигуряване на системна подкрепа за микро, малки и средни дигитални компании.

След провеждането на първото изследване на дигиталните малки и средни предприятия в България InnovationShip Bulgaria|Digital.

В рамките на инициативата EDIT.bg продължихме да проучваме добрите български и световни практики за подкрепа на сектора с най-висок икономически потенциал - дигиталния. Данните за развитието на българската икономика през последното десетилетие показват, че тя следва световната тенденция на дигитализация и дори изпреварва част от останалите страни членки на ЕС в някои отношения (4.5% от БВП се формира от IСT сектора спрямо 3.7% за ЕС-28; 11% от целия износ на услуги в България се дължи на ICT сектора, средният темп на нарастване е 73 млн. долара годишно).

Въпреки това България не успява да подобри позицията си на картата на дигиталната икономика в Европа, а 77% от компаниите посочват, че няма достатъчно институционална подкрепа за развитието на бизнеса им.

Каним Ви заедно да дискутираме какви са възможностите за превръщане на България в европейски дигитален хъб.

Участници в дискусията ще бъдат доц. Теодор Седларски, министър на икономиката, проф. Николай Денков, министър на Образованието и науката, Евгени Ангелов, председател на Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране и представители на бизнеса.

MOVE.BG

Автор
още по темата

още от Решения за България: Digital