Три въпроса за свободата на медиите

България първа събра минимално необходимата квота подписи, нужни за успех на инициативата


От МOVE.BG, публикувана на 30 август 2014

 

Приключи кампанията по събиране на подписи за „Европейската гражданска инициатива за медиен плурализъм“

През август тази година приключи кампанията по събиране на подписи за „Европейската гражданска инициатива за медиен плурализъм“, която MOVE.BG подкрепи и продължава да подкрепя като стратегически партньор, заедно със стотици български организации, активисти и обикновени граждани.

България бе страната, която първа събра своята квота от минимално необходими за успех на инициативата подписи.Това дава ясен знак, че у нас проблемът с несвободната и неплуралистична медийна среда е много наболял и българите искаме промяна.

На фона на това, очакванията ни бяха, че по време на предизборната кампания за предстоящия парламентарен вот, политиците ще засегнат темата за медийния плурализъм и ще предложат решения. Изчакахме търпеливо през кампанията, но очевидно проблемите на свободния, пълен и обективен достъп до информация на гражданите на България не е проблем, който си заслужава да бъде обсъден предизборно.

Все още остават няколко дни до изборите. MOVE.BG задава на кандидатите за народни представители в 43-тото НС на България следните 3 въпроса:

1.       Вие считате ли, че има проблем/и в медийната среда в България?

2.       Кои са те (конкретно)?

3.       Какви решения предлагате (конкретно)?

Включи се и ти като попиташ във facebook кандидатите за народни представители, които познаваш, какво мислят по тези три въпроса. Получи техните отговори и контролирай своите избраници. Използвайте #свободнимедии , за да следим отговорите на всички кандидати. Защото България е такава, каквато си я направим ние, българите!

Всеки отговор, който получим на contact@movebg.com , ще бъде публикуван на нашия сайт в специална секция: "Oтговорите, които получихме".

MOVE.BG

тагове
Европа, Статия,
Автор

още от Медиен Плурализъм