Българският футбол и международната политика

Историци и истории, еп. 5


От Моята българска история, публикувана на 22 юни 2018

Въпреки че Световното първенство по футбол в Русия още е едва в началото си, зрителите станаха свидетели на красиви обрати, напрегнати моменти и изненади по пътя към световната титла. Малки отбори като Сенегал и Исландия успяха да си спечелят симпатиите и уважението на публиката, докато големите фаворити до този момент сякаш по-скоро разочароват. В очакване на резултатите от груповата фаза, няма как да не си спомним с носталгия за успехите на българския футбол и големите радости, които ни е носил националният отбор.

На 29 юни от 19:00 часа, в единствения почивен ден между края на груповата фаза и началото на осминафиналните срещи, ви каним да вземете участие в петия епизод на “Историци и истории”. Този път наш гост ще бъде спортният журналист и докторант в Историческия факултет на Софийския университет Теодор Борисов.

Футбол и международна политика

  • Каква е ролята на футбола в българското социалистическо общество?
  • Какво е особеното при българските отбори, които в определени моменти успяват да конкурират успешно далеч по-богатите си западни противници?
  • Как партийният елит се възползва от международните успехи на българския футбол?

На тези и още много други въпроси ще потърсим отговор заедно с Теодор Борисов на 29 юни от 19:00 часа в дома на MOVE.BG.

Входът е свободен!

Добави в Календар 2018-06-29 19:00:00 2018-06-29 20:30:00 Europe/Istanbul Българският футбол и международната политика 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от Историци и истории