Club by MOVE.BG домакинства специалната инициатива Ecoworking Space на “Грийнпийс"- България

Очакваме ви на 4, 5 и 6 ноември с богатата програма: соларен панел за тестване на място, дискусии със специалисти, които ще ни научат как да бъдем енергийно независими, както и първият концерт в България, захранван със слънчева енергия.


От МOVE.BG, публикувана на 27 октомври 2020

Club by MOVE.BG ще бъде домакин на една специална, иновативна и много полезна инициатива на нашите приятели от “Грийнпийс"- България - Ecoworking Space. Очакват ви три незабравими дни, изпълнени с богата програма, която ще ни научи и покаже на практика как да бъдем енергийно независими. Не пропускайте Ecoworking Space на 4, 5 и 6 ноември (сряда, четвъртък и петък).

Припоняме ви, че MOVE.BG и “Грийнпийс"- България работят заедно в коалицията от граждански организации “За зелен рестарт”, в която влизат още WWF България и “Институт Кръгова Икономика”. Инициативата настоява за прозрачен и открит процес при изработването на българския план по европейския механизъм за възстановяване след коронавируса, както и за подкрепа за зелените проекти и инициативи. Коалицията събра над 50 от водещите български специалисти, които дадоха на 130 идеи за зеленото възстановяване на България след коронавируса по темите климат, енергия, зелени стартъпи и иновации, кръгова икономика и биоразнообразие и земеделие.

Зелен коуъркинг

По време на трите дни програмата на Ecoworking Space започва в 10:00 часа, като до 17 часа ще можете да тествате специален соларен панел в споделеното работно пространство на MOVE.BG. След 17 часа продължаваме със специална вечерна програма, която ще може да се наблюдава онлайн: две лекции за енергийна независимост на потребителите и първия концерт в България, за който захранването ще идва изцяло от слънчева енергия.

Посещенията през деня  ще се проведат при спазване на всички мерки и препоръки на здравното министерство и на регионалните здравни власти. Вечерните слотове от инициативата ще бъдат без публика на място, но ще могат да се наблюдават от всички на живо във  "Фейсбук".

Важно: уточнение от “Грийнпийс"- България от 5 ноември:

"Нови мерки: Поради влошаващата се обстановка взехме решение да преустановим дейностите на място в MOVE.BG. Дори при спазване на пълни противоепидемични мерки и при силно ограничен брой хора, не смятаме, че е разумно."

Ecoworking space by Greenpeace Bulgaria е първото от серия събития за възобновяема енергия и решения за чист въздух. В тях ще си говорим за това как всеки един от нас може да стане енергиен гражданин и да бъдем енергийно независими. В Ecoworking може да работиш както за себе си, така и за планетата,” споделят от “Грийнпийс"- България.

“В рамките на три дни специален соларен панел ще захранва част от пространството на MOVE.BG. Можеш да минеш и ти и да поработиш за планетата.

Не пропускай и специалните ни събития в сряда и четвъртък, посветени на производството на чиста енергия за собствени нужди, а в петък – първия соларен концерт в България. Гледай livestream на Facebook страницата ни „Грийнпийс“ – България.”

Програма на събитието:

Сряда 04.11 

10:00 – 17:30 ч.: Ecoworking в MOVE.BG 

17:30 ч.: Откриване с Меглена Антонова – координатор кампании в „Грийнпийс“ – България и Саша Безуханова – основател и председател на борда на MOVE.BG 

18:00 – 19:00 ч.: „Митарствата на един българин, търсещ енергийна независимост“ – онлайн дискусия с проф. Евгений Дайнов 

Евгений Дайнов е професор по политически науки в НБУ. Член-основател на ПП Зелените / Зелено движение. Публицист, автор на над 20 книги. Рок музикант.

Той е и енергиен гражданин, който говори за производството на собствена електроенергия от личен опит, тъй като има има 5kW инсталация в района на Велико Търново. Твърди, че административната рамка не допуска „отваряне на енергийната система към хората“. 

Четвъртък 05.11

10:00 – 18:00 ч.: Ecoworking в MOVE.BG  - отменена заради обстановката с коронавируса в страната.

18 ч.: „От единица към общност. Предимства и предизвикателства на енергийните кооперативи“, онлайн дискусия с Марияна Янева 

Марияна Янева вече повече от десетилетие работи в сферата на възобновяемите енергийни източници. Била е изпълнителен директор на Българската ветроенергийна асоциация, основател на глобалната платформа за бизнес информация RenewablesNow, а в момента работи във фотоволтаичния сектор и е директор Политики и комуникации в Асоциацията за производство, съхранение и търговия с електричество (АПСТЕ).

Петък 06.11

10:00 – 18:00 ч.: Ecoworking в MOVE.BG  - отменена заради обстановката с коронавируса в страната.

19 ч.: Соларен онлайн концерт: Solar Swing with Wet Pebbles

Каним те на първия концерт в България, който ще бъде зареден от слънцето. Wet Pebbles e дамско трио, което съчетава вокални импровизации с авторски интерпретации на суинг, боса нова и популярни песни, а цялото озвучаване ще бъде захранено от нашия соларен панел. 

Слънчевите момичета, които ще се погрижат за доброто ни настроение в петък вечер са:

  • Бояна Желязкова – електрическа цигулка и вокал;
  • Невена Григорова – перкусии и вокал;
  • Teddy Velvet – електрическа китара и вокал.

Противоепидемични мерки: 

Във връзка с епидемичната обстановка, молим всички посетители да вземат необходимите мерки. Ще има входен пункт, на който ще измерваме температурата на всички участници и посетители. Ако някой от тях е с висока температура, той/тя няма да бъде допуснат до събитието.

Препоръчителни мерки към участници и посетители: спазване на дистанция от поне 1,5 м, носене на маска по време на събитието, в случай на кихане/кашляне – покриване на уста и нос със свивката на лакътя, регулярно почистване на ръце и всякакви други мерки, съобразно препоръките на експертите.

По едно и също време в пространството на MOVE.BG посетители на Ecoworking space могат да бъдат максимум 15 души. Възможно е да се наложи да изчакате своя ред за ползване на соларната система, за да се избегне струпване на много хора.

Заснемане и излъчване онлайн на събитието: с присъствието си на събитието участниците се съгласяват с това, че по време на събитието организаторите имат право да заснемат, да излъчват на живо онлайн, да правят аудио- и видеозаписи и да създават други материали, които включват изображението и/или гласа на участника, както и да използват материалите, включително като дава на трети лица права за използването им.

Club by MOVE.BG

MOVE.BG е общност на смелите и креативни хора. Наричаме се муувъри, защото днес променяме установените норми и бизнес модели и вярваме в мисията, че заедно градим нашето утре. Обединяват ни общи ценности, страст да създаваме и никога да не се отказваме да вървим по неотъпкани пътеки, за да откриваме новото и утвърждаваме идеите за бъдещето. Стани член!

Добави в Календар 2020-11-04 10:05:00 2020-11-06 22:50:00 Europe/Istanbul Club by MOVE.BG домакинства специалната инициатива Ecoworking Space на “Грийнпийс"- България 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от Club by MOVE.BG