Енергийната (Р)еволюция

Очакваме ви на 27 март (сряда) от 19 часа в MOVE.BG на улица „Сердика“№ 20 в София. Да решим проблема с енергийната бедност заедно!


От Марин Маринов, публикувана на 14 март 2019

България е сред държавите в ЕС с най-високи нива на енергийна бедност - т.е. на висок процент от населението с ограничен достъп до енергийни услуги.

Както обаче знаем статистиките отразяват настоящето, но не определят бъдещето. А ние създаваме нашето устойчиво утре днес!

MOVE.BG, Ashoka и Schneider Electric търсят двигателите на енергийната (р)еволюция в България!

На 27.03 ще си поговорим не за проблема, а за решенията в една неочаквана обстановка с водещи експерти в областта

Христо ще говори за енергийната (р)еволюция през погледа на предприемача. Playground Energy разработват и произвеждат интелигентно оборудване за детски площадки, които превръщат детската площадка в интерактивно място и стимулират децата да играят повече навън. Съоръженията им събират кинетична и слънчева енергия от играта на децата и я трансформират в светлина, звук, Bluetooth връзка и др.;

Генади е координатор на кампанията “Обществени средства за устойчиво развитие”. Колегите му често се шегуват, че се занимава с най-скучната работа в “За Земята”. Наблюдава как се изразходват бюджетните средства, дали парите се наливат в бетон и асфалт, или отиват за истинска промяна и развитие. Всички тези теми са важни, защото данъците, които плащаме, са огромна машина за пари, казва той. Тя може или да се превърне в огромно чудовище, което всички храним, или наистина да работи в полза на обществото.

Заповядайте, ако се занимавате с темата за енергийни иновация в ролята на:

  • Представител на организация с нестопанска цел
  • Академична институция
  • Стартираща компания (в ранен или зрял етап)
  • Любител по темата на енергетика
  • Инвеститор
  • Журналист

Програма:

19.00 - 19.30 Енергийната (р)еволюция през очите на експерти

19.30 - 19.40 Кратко представяне на акселераторската програма

19.40 - 21.00 Изложба и коктейл

Ако пък няма да успеете да дойдете или не се намирате в София по това време, може директно да кандидатствате още днес!

Да решим проблема с енергийната бедност заедно!

Добави в Календар 2019-03-27 19:00:00 2019-03-27 21:00:00 Europe/Istanbul Енергийната (Р)еволюция 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от The Changemakers