Марин Маринов

Озоновият слой: невидимият защитник, който ни пази

Защо тази част от земната атмосфера е толкова важна и как е свързан 16 септември с борбата за запазване на озоновия слой, научете в следващите редове.

16 септември 2019, Марин Маринов

Изложба представя непознатия гений Здравко Батембергски

MOVE.BG ще бъде бъде домакин на изложба с картини на Здравко Батембергски, организирана от галерия “Кавалет”. Изложбата ще бъде отворена за посещения до 26 септември, всеки делничен ден от 10:00 до 17:00 часа в Coworking by MOVE.BG, улица "Сердика" №20 в София.

11 септември 2019, Марин Маринов

Математиката - науката, която дава поглед към света

На 27 септември в MOVE.BG ще гостуват момчетата от националния отбор по математика, които ще ни разкажат за техните успехи и защо е важна връзката между науката и училищата.

9 септември 2019, Марин Маринов

Историята на един от най-старите квартали в София оживява виртуално

MOVE.BG свързва физическо и виртуално, за да покаже историята на стария център на столицата по време на тазгодишното издание на “Квартал фестивал”.

9 септември 2019, Марин Маринов

Пакет от мерки стимулира въвеждането на иновации в малките и средни предприятия

Мерките са изработени като част от европейски проект, обяснява ни Венелин Добрев от Агенцията за регионално икономическо развитие-Стара Загора. Венко е и част от проекта на MOVE.BG “The ChangeMakers of Bulgaria: двигателите на промяната в България”.

2 септември 2019, Марин Маринов

Кои са социалните иновации на бъдещето?

Споделените пространства, умните градове без коли и концепцията “Тяло 2.0” са сред новите социални тенденции, които имат потенциала да променят начина ни на живот и правене на бизнес.

30 август 2019, Марин Маринов

В България има момичета с математическа подготовка и култура на световно ниво

Броени дни преди започването на новата учебна години Ви срещаме с част от екипа, който подготви българските млади дами за успешното им представяне на Европейската олимпиада по математика за момичета.

28 август 2019, Марин Маринов

“Сподели история, спечели книга” продължава и в разгара на лятото

Най-интересната история за всеки месец получава специално предоставена от издателство "Изток-Запад" книга. За месец август това е “Българският Великден или страстите български” на Тончо Жечев.

21 август 2019, Марин Маринов

Европейски културен проект набира кандидати за творческа мобилност

Български представители на сценичните и визуалните изкуства могат да предложат проекти за обмен на опит в една или няколко европейски държави. Срокът за кандидатстване е 5 септември.

14 август 2019, Марин Маринов

Науката решава проблеми: Учените в училището и учениците в науката

В юлския брой на “Науката решава проблеми” ни гостува Константин Делчев от БАН, ръководител на българските делегации за най-големите научни конкурси за ученици в света.

5 август 2019, Марин Маринов