Онлайн събитие: по стъпките на българския парламентаризъм

На 30 март, броени дни преди изборите за 45-то Народно събрание, ще си говорим за уроците от миналото заедно с д-р Светослав Живков от Софийския университет. Започваме на в 14 часа.


От Моята българска история, публикувана на 30 март 2021

*Пълен запис на дискусията гледайте тук.

Как българските партии в миналото са определяли своите кандидати за народни представители?

Какви са били начините за привличане на съмишленици и избиратели?

А позволеното и забраненото в борбата за властта?

Може би в съзнанието ви вече изникват сцени от актуалния и днес фейлетон на Алеко “Бай Ганьо прави избори”…

В навечерието на парламентарните избори в “Моята българска история” ще ни гостува д-р Светослав Живков от Историческия факултет на Софийския университет “Свети Климент Охридски”. Заедно с него ще надникнем в българския политически живот преди Втората световна война и борбата между партиите за държавна власт. Ще говорим за партийните лидери, партийните програми, избирателните системи, изборните машинации и, разбира се, - участието на обикновените граждани в политическия живот на страната.

Разговорът ще се излъчва на нашата страница във “Фейсбук”, а вашите въпроси към нашия гост са добре дошли - може да ги зададете предварително като коментари в самото събитие. 

Моята българска история

Една програма на MOVE.BG, с която популяризираме българската история и стимулираме нейния обективен прочит чрез иновативен модел на включване и съучастие. Организираме специализираното предаване Историци и истории, чрез което обсъждаме важни исторически теми с доказани експерти. Предаването стимулира неидеологизираното обсъждане на нашето общо минало както и съвременното му измерение.

Програмата поддържа и и интерактивна историческа карта на България, защото в сърцето на “Моята българска история е идеята, че всички ние заедно създаваме съдържанието на нашия общ исторически разказ. Вярваме, че за да продължим напред в общото ни бъдеще, първо трябва заедно да разкажем и познаваме общото ни минало.

Помогнете ни да намерим заедно частите на нашия общ пъзел!

Разкажете ни история на нашата интерактивна карта! Защото всяка история освен лична е и наша обща!

Добави в Календар 2021-03-29 14:00:00 2021-03-29 15:00:00 Europe/Istanbul Онлайн събитие: по стъпките на българския парламентаризъм 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от Историци и истории