Градска джунгла vol.5: Работилница за восъчни кърпи

Очакваме ви на 23 април (вторник) от 18:30 в Къщата на MOVE.BG


От МOVE.BG, публикувана на 5 април 2019

Ползвате ли прозрачното фолио в кухнята? Най-често една ролка е с дължина 20 метра – това са 20 метра пластмаса за еднократна употреба, които след това остават в природата още 200-400 години. За да няма лиани от опаковъчно фолио из нашата градска джунгла, сме ви подготвили една специална работилница!

Очакваме ви на 23 април (вторник) от 18:30 в Къщата на MOVE.BG - етаж 3, за да си поговорим за восъчните кърпи като алтернатива за опаковане и да си направим по една.

Ще ги направим от памучен плат, за да са компостируеми. Платът ще е "upcycled". Восъкът ще е насипен - без опаковка. По този начин няма да генерираме почти никакъв излишен боклук :)

Защо восъчните кърпи са полезни за здравето и природата:
- Могат да се мият след използване (препоръчително с хладка вода и по-малко препарат).
- Восъкът има антибактериални свойства.
- Восъчните кърпи са отличен заместител на фолиото при съхранение на сандвичи, сладки, плодове и зеленчуци, както и за покриване на съдове.
- Могат да се ползват дълго време и могат да се подновяват много лесно

(Все пак не е препоръчително да използвате восъчните кърпите за съхранение на сурово месо и яйца!)

Тук можете да видите кратко видео за производство, но и практичността на восъчните кърпи:

Събитието е с вход: 7 лева.
Запазете си своето място тук.
Очакваме ви на 23 април (вторник) от 18:30 на улица “Сердика” 20 в София.

Градска джунгла

Градска джунгла е нашата програма, посветена на предизвикателството да живеем природосъобразно в градската среда. С всяка следваща година глобално процента на хора, живеещи в градовете, се увеличава.

През 2018 вече 74% от населението на Европа живее в градове - ясен знак, че съществува необходимост от платформа за приложими решения как “град” и “природа” да не се превърнат в антоними. Чрез работилници и уебинари, ние предлагаме практически решения за прилагане на пермакултурата като метод за дизайн на нов вид градския живот.

Добави в Календар 2019-04-23 18:30:00 2019-04-23 21:30:00 Europe/Istanbul Градска джунгла vol.5: Работилница за восъчни кърпи 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
тагове
Актуално,
Автор
още по темата

още от Градска джунгла