Предприемаческият дух в епохата на Българското възраждане

На 10-ти юни гост на програма “Моята българска история” на MOVE.BG ще бъде д-р Ивайло Найденов от Българската академия на науката.


От Моята българска история, публикувана на 4 юни 2021

Какво е мястото на търговеца в Българското възраждане?;

Предприемаческият нюх ли е това, което прави един търговец добър и успешен?

До къде се разпростира влиянието на българския търговец?

На 10 юни от 18:00 часа заедно с госта ни д-р Ивайло Найденов – главен асистент в Института за исторически изследвания към Българска академия на науките, ще разсъждаваме над това какво е да си търговец през възрожденската епоха; какви качества и умения изисква търговията и какви са социалните, културните, икономическите и политическите измерения на професията. Ще обърнем внимание на историята и опита на слабо известни търговски родове.

Разговорът ще се излъчва на страницата ни във Facebook, а вашите въпроси към нашия гост са добре дошли - може да ги зададете предварително като коментари в самото събитие.

*Гледайте запис от събитието тук.

Моята българска история

Една програма на MOVE.BG, с която популяризираме българската история и стимулираме нейния обективен прочит чрез иновативен модел на включване и съучастие. Организираме специализирани месечни предавания, чрез които обсъждаме важни исторически теми с доказани експерти. Дискусиите ни стимулират неидеологизираното обсъждане на нашето общо минало както и съвременното му измерение.

Програмата поддържа и и интерактивна историческа карта на България, защото в сърцето на “Моята българска история е идеята, че всички ние заедно създаваме съдържанието на нашия общ исторически разказ. Вярваме, че за да продължим напред в общото ни бъдеще, първо трябва заедно да разкажем и познаваме общото ни минало.

Помогнете ни да намерим заедно частите на нашия общ пъзел!

Разкажете ни история на нашата интерактивна карта! Защото всяка история освен лична е и наша обща!

Моята българска история- твоята история е нашата обща история!

Добави в Календар 2021-06-10 18:00:00 2021-06-10 19:00:00 Europe/Istanbul Предприемаческият дух в епохата на Българското възраждане 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от Историци и истории