Дигиталната историческа карта на MOVE.BG те очаква с много истории

Програма “Моята българска история” на MOVE.BG призовава да бъдем отговорни и да останем вкъщи, за да успеем по-бързо да се справим с коронавируса.


От Моята българска история, публикувана на 17 март 2020

Както обичаме да повтаряме в "Моята българска история" - всяка една криза води със себе си и много нови възможности. За да се справим с общата заплаха се налага да променим част от своите навици и желания, но от нас зависи да насочим енергията си в градивна посока.

Настоящата обстановка ни дава възможност да прекараме повече времe с близките си, да ги опознаем по-добре, да се сближим отново с тях. Това е и удобен момент да научим повече за историята на нашето семейство, на нашия род и родно място. Да си поговорим за миналото на българите и за бъдещето, което е пред нас.

Питайте, разказвайте, ако трябва - повтаряйте. По-артистичните дори биха могли да си нарисуват едно хубаво семейно родословно дърво. И не забравяйте да споделите част от наученото нa нашата дигитална карта: www.myhistory.bg - защото вашата история е нашата обща история!

Пожелаваме ви здраве, много позитивна енергия и се надяваме да ви видим съвсем скоро отново в Дома на MOVE.BG.

Моята българска история

Една програма на MOVE.BG, с която популяризираме българската история и стимулираме нейния обективен прочит чрез иновативен модел на включване и съучастие. Организираме специализираното предаване Историци и истории, чрез което обсъждаме важни исторически теми с доказани експерти. Предаването стимулира неидеологизираното обсъждане на нашето общо минало както и съвременното му измерение.

Програмата поддържа и и интерактивна историческа карта на България, защото в сърцето на “Моята българска история е идеята, че всички ние заедно създаваме съдържанието на нашия общ исторически разказ. Вярваме, че за да продължим напред в общото ни бъдеще, първо трябва заедно да разкажем и познаваме общото ни минало.

Помогнете ни да намерим заедно частите на нашия общ пъзел!

Разкажете ни история на нашата интерактивна карта! Защото всяка история освен лична е и наша обща!

Моята българска история- твоята история е нашата обща история!

Автор
още по темата

още от Моята българска история