Музиката обединява Италия в подкрепа на специалистите, борещи се с COVID-19

Певци, спортисти, актьори и учени ще включат от вкъщи в специалния благотворителен концерт на обществената телевизия RAI "Музиката, която обединява".


От МOVE.BG, публикувана на 31 март 2020

Музиката не е просто страничен фон, докато работим или готвим. Музиката е изкуство, което обединява. Източник на сила и вдъхновение. Сила, която ни помага да се справим с предизвикателствата. Вдъхновение, което показва, че заедно можем повече.

Именно тези послания са вплетени вМузиката, която обединява- специален благотворителен концерт на италианската обществена медия RAI, който ви представяме в кампанията на MOVE.BG “Заедно можем повече”

Посланията

В концерта ще участват едни от най-обичаните италиански музиканти, както и популярни лица от спорта и киното наред със специалисти, които се борят с коронавируса на терен денонощно. Те няма да бъдат в огромните студиа на RAI заедно с големите оркестри и стотиците зрители в залата, както сме свикнали. Всички ще се включат от вкъщи с изпълнения и специални послания. Участниците ще призоват за сила, за единство и за отговорност, както и за подкрепа за италианската гражданска защита - хората, които са на първа линия в борбата срещу коронавируса. 

Гражданска защита в Италия включва именно хората, които вече повече от месец не спират да работят, за да спасят страната си: медицинските специалисти от държавните и общински болници, полицията, пожарната, армията, организации на учени, Италианския черен кръст, както и други доброволчески групи на национално и регионално ниво. Дарения за Гражданската защита ще се приемат по време на концерта и чрез банкови карти.

Участниците

В “Музиката, която обединява” ще се включат световноизвестни имена от италианската музикална сцена, включително Андреа Бочели, Тициано Феро, Джани Моранди, Марко Масини, както и победителите от фестивала “Сан Ремо” Антонио Диодато, Ермал Мета, Франческо Габани, Махмуд, триото “Il voglio” и поп групата “Negramaro”. Ще участват още Федец, Алесандра Аморозо, Марко Мергони, Чезаре Кремонини, Брунори Сас, Паола Турчи, Елиза, Ема и други музиканти. 

Балетистът Роберто Боле също ще бъде част от благотворителната инициатива, както и спортистите Валентино Роси, Андреа Довициозо, Федерика Пелегрини, както и фехтовачката с четири ампутирани крайници Бебе Вио. Ще участват и актьори, включително Лука Дзингарети, известен у нас с ролята си на комисар Монталбано.

Гледайте пълен запис на "Музиката, която обединява" тук.

Заедно можем повече

Срещнали ли сте добри примери, които ни показват защо е важно да си помагаме в дни на предизвикателства и изпитания? Споделете ни за тях на contact@move.bg, а ние ще разкажем тези истории, за да достигнат до повече хора и да вдъхновят. Станете част от кампанията ни "Заедно можем повече".

Да сме съпричастни и отговорни, да правим добро и да разпространяваме добрия пример: това ни обединява в общество, което гледа към бъдещето. Днес, по време на борбата с ефектите от коронавируса, много хора показват, че с всеотдайността, работата и човечността си могат да преодолеят предизвикателствата, които изискват нашата съпричастност повече от всякога.

Нужно ни е да знаем за тях не просто заради признанието и опита, който всеки от нас може да избере да приложи, а и като стимул и опора във време на несигурност.

Споделете ни добрите примери на contact@move.bg.

Създаваме заедно нашето утре!

Автор
още по темата

още от Решения за България: Култура