Картата на The ChangeMakers се увеличава с нови Двигатели на промяната

Първата група от нови личности и каузи беше одобрена след гласуване на общността на The ChangeMakers.


От МOVE.BG, публикувана на 22 март 2019

Един месец след старта на The ChangeMakers: Двигателите на промяната - мащабният проект на MOVE.BG за обединение на българските новатори - първата група нови личности и проекти са вече на интерактивната карта на България. Пиновете идват от различни краища на страната и сфери на дейност.

The ChangeMakers цели да обедини иновативните и променящи хора и каузи с дигитален, културен, екологичен и социален отпечатък. Проекти и личностите, които работят за положителната промяна на България.

Всеки един от вас може да посочва двигателите на промяната. Вашите номинации са решаващият фактор картата да продължава да се допълва.

Стоте променящи, с които стартирахме проекта, са натоварени с отговорната задача всеки месец да избират новите changemakers. Първото гласуване беше проведено наскоро и новите личности, които правят положителната промяна на България, са вече част от The ChangeMakers.

Новите лица на промяната на картата

Цветина Петкова, Ботевград: част от проекта “Номадско ЕдинЕние” - инициатива, която цели трансформирането на селски къщи в международни социални средища за дигитални номади. “Номадско ЕдинЕние” иска да създаде модел за стопанисване на селски имоти, който стимулира все повече хора да се завърнат към корените си и да развиват дигитални бизнеси оттам.

Help a Paw, София: безплатно мобилно приложение, чрез което могат да се подават сигнали за бездомни животни, които имат нужда от помощ. Сигналите се получават от доброволци, които се намират наблизо с цел  да се предостави по-надежден и бърз начин за реакция чрез използването на новите технологии.

Школо, София: проект за дигитална трансформация на образованието чрез автоматизация на бюрократичните процеси. Целта е учителят да бъде преди всичко ментор, мотиватор и духовен водач на децата, а не администратор със купища бюрократични задачи. До момента над 700 училища са успешно дигитализирани.

Иноватор, Варна:  мултифункционалното творческо пространство, в което се провеждат множеството събития, форуми и обучения, влияещи положително на общественото и бизнес развитие. Организацията има фокус върху стимулирането креативна и иновативна среда за раждане на нови идеи.

Елица Костова, София и Пловдив: създател на първата българска авторска програма за кариерно ориентиране и развитие. Елица обучава учители как да ангажират учениците и разработва методология за образование за мир. Проектът й има и мобилно приложение за улеснен достъп и потребление.

|Не|Формално, Силистра, Самоков, София: екип от специалисти в сферата на градското развитие, отдадени на колективното създаване на устойчиви градове. Целта е да се изградят  сплотени общности, за да насърчи развитието на гъвкави икономически модели, които се грижат за екологичното равновесие.

Козле ООД, Банско: компания, която се занимава с производство на иновативни био продукти от собствено козе мляко. Био фермата, създадена през 2012 година, е разположена до град Банско, а мандрата се намира в съседния град - Разлог. Компанията таргетира българския и международен пазар.

Милена Стойчева, София: популяризира ползите от предприемаческото образование сред обществото, подкрепя младите хора да развиват талантите си и сами да изграждат своето бъдеще. Активен двигател на промяната още със старта на Джуниър Ачийвмънт в България през 1997 година.

Олга Траянова, София: част от “Нашата България” - образователната инициатива, насочена към българските деца и техните семейства, които живеят зад граница. Целта на инициативата е да помогнат на децата да запазят връзката с българския си корен. Проектът започва през лято 2019 с езиково и културно обучение в град Чепеларе.

Ирена Събева, София: част от “Тиера Верде България - ООД” - проект, който предлага екологична алтернатива за живот без токсини и пластмаса. Компанията внася еко препарати и продукти за живот с нулев отпадък с цел подобряване на околната среда като целта е в скоро време да започне собствено производство в България.

Познаваш ли други двигатели на промяната?

Посочи ги на картата на The ChangeMakers! За да заразим другите с положителния пример!

Създаваме заедно нашето утре!

Автор
още по темата

още от The ChangeMakers - Двигателите на промяната