“Моята българска история” с лекция в Деня на независимостта

Ангел Златков, програмен координатор на “Моята българска история”, ще гостува на онлайн предаването “Седмична реалност” на Българското рационално общество. 


От МOVE.BG, публикувана на 19 септември 2019

MOVE.BG ще отбележи Деня на независимостта със специална лекция. Ангел Златков, ръководител на историческата ни програма “Моята българска история”, ще гостува на онлайн предаването “Седмична реалност” на Българското рационално общество - неправителствена организация, която поощрява критичното мислене и защитата на интернет потребителите от псевдонаука, фалшиви новини и интернет измами. Предаването ще се излъчи на живо на 22 септември от 20:20 часа във Facebook профила на Българското рационално общество.

Ангел Златков е докторант в Историческия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и е координатор на проекта “Моята българска история”​ на фондация MOVE.BG​. Ангел се интересува от българската дипломация след Освобождението и от македоно-одринското освободително движение. Предпочитаният му академичен подход е да се постави на мястото на хората, чиито живот изследва, като се стреми да разбере изборите, пред които са били изправени и причините за решенията, които са взели. Ангел е член и на ISHA – Международната Асоциация на Студентите по история. 

Моята българска история

Една програма на MOVE.BG, с която популяризираме българската история и стимулираме нейния обективен прочит чрез иновативен модел на включване и съучастие. Всеки месец организираме специализираното предаване Историци и истории, чрез което обсъждаме важни исторически теми с доказани експерти. Предаването стимулира неидеологизираното обсъждане на нашето общо минало както и съвременното му измерение. Публиката на живо в MOVE.BG и зрителите в нашия YouTube канал и Facebook профил имат възможност да участва в дискусията с въпроси и коментари.

Програмата поддържа и и интерактивна историческа карта на България, защото в сърцето на “Моята българска история” е идеята, че всички ние заедно създаваме съдържанието на нашия общ исторически разказ. Вярваме, че за да продължим напред в общото ни бъдеще, първо трябва заедно да разкажем и познаваме общото ни минало.

Помогнете ни да намерим заедно частите на нашия общ пъзел!

Разкажете ни история на нашата интерактивна карта! Защото всяка история освен лична е и наша обща!

Моята българска история- твоята история е нашата обща история!

Автор
още по темата

още от Моята българска история