MOVE.BG, Френски институт срещат бъдещи социални предприемачи с успешни новатори

В края на ноември ще се състои специално събитие за обмен на опит в подкрепа на развитието на идеи за социално предприемачество у нас.


От МOVE.BG, публикувана на 16 ноември 2023

Платформата за иновативно развитие MOVE.BG и “Френският институт” в България организират специално събитие за обмен на опит между бъдещи социални предприемачи и утвърдени новатори. Целта на инициативата е да подпомогне новото поколение предприемачи с кауза и техните идеи, като ги запознае с опита на новатори, които развиват проекти с обществено въздействие.

Социалното предприемачество съчетава в себе си предприемаческия дух на използване на иновации и нетрадиционни подходи с каузата за решаване на важни обществени предизвикателства: социални, общностни, екологични. Социалното предприемачество става все по-важна част от постигането на целите за развитие на Европа, включително целите на Европейския зелен пакт (Зелената сделка) и тези на програмата “Цифрово десетилетие на Европа”.

Meet the changeMakers

“Meet the changeMakers” ще създаде мост между две групи двигатели на промяната - от една страна, участниците в състезанието Replication Challenge: Training for Changemakers“, организирано от “Френския институт”, в чието първо издание в България през септември се включиха повече от 40 души с цел да създадат екипи и да репликират и развият у нас успешни примери за социално предприемачество от различни държави. 

В края на ноември участниците в състезанието “Replication Challenge: Training for Changemakers“ ще се срещнат с членове на клуба The changeMakers of Bulgaria” - клубът е създаден от MOVE.BG през 2019 година, като обединява новаторите от България в национална мрежа с цел стимулиране на кросдисциплинарното сътрудничество. 

“Meet the changeMakers” ще представи опита на трима утвърдени предприемачи, които са членове на клуба на MOVE.BG  и които развиват успешни проекти с обществено въздействие в България. По този начин инициативата цели да подпомогне бъдещото поколение социални предприемачи, като им представи важен практически опит относно създаването и развитието на проекти по социално значими теми у нас. “Meet the changeMakers” цели и да стимулира кросдисциплинарното сътрудничество, създавайки мост между социални предприемачи от различни сфери. 

Научете още за Replication Challenge: Training for Changemakers” тук.

Научете още за клуба на MOVE.BG “The changeMakers of Bulgaria” тук.

Добави в Календар 2023-11-20 18:00:00 2023-11-20 20:00:00 Europe/Istanbul MOVE.BG, Френски институт срещат бъдещи социални предприемачи с успешни новатори 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от The Changemakers